VIDEO / Pare inofensivă, dar nu este. Afecţiuna cu care se confruntă mulţi români!
Publicat pe 17.09.2018 la 09:52 Actualizat pe 17.09.2018 la 12:42
Chiar dacă pare inofensivă, afecţiunea este una care le dă mari bătăi de cap multor români. Astăzi vrem să vă vorbim despre 10 simptome care ar trebui să vă dea de gândit. Uneori, după ce consumăm paste, pâine sau biscuiţi avem o stare generală neplăcută. Grâul din cele mai multe dintre produsele pe bază de cereale este considerat a fi vinovat. Ce se întâmplă de fapt?
Chiar dacă pare inofensivă, afecţiunea este una care le dă mari bătăi de cap multor români. Astăzi vrem să vă vorbim despre 10 simptome care ar trebui să vă dea de gândit. Uneori, după ce consumăm paste, pâine sau biscuiţi avem o stare generală neplăcută. Grâul din cele mai multe dintre produsele pe bază de cereale este considerat a fi vinovat. Ce se întâmplă de fapt?
Glutenul din compoziţia acestuia irită intestinul. Dacă nu sunteţi siguri că aveţi o intoleranţă la gluten, atunci trebuie să ştiţi că există 10 semne prin care puteţi să vă daţi seama, potrivit "Star Matinal", de la Antena Stars. Iată care sunt:
1. Aveţi probleme intestinale: Ce trebuie să vă atragă atenţia sunt problemele intestinale. Cei care au intoleranţă la gluten se pot confrunta cu dureri abdominale, flatulenţă, balonare şi diaree. Dacă renunţaţi o perioadă de timp la produse pe bază de grâu şi observaţi că simptomele dispar, atunci clar aveţi o intoleranţă la gluten.
2. Oboseala: simţiţi că sunteţi lipsiţi de vlagă şi de energie după ce mâncaţi produse pe bază de gluten.
3. Migrene/Dureri ca: Studiile au arătat că oamenii care au intoleranţă la gluten, dar consumă alimente pe bază de gluten, pot suferi de migrene. Tomografiile realizate în cadrul acestor studii au demonstrat acest lucru.
4. Probleme de comportament: multe probleme precum anxietatea, depresia, ADHD-ul şi schimbările bruşte de stare se pot ameliora dacă se renunţă la consumul de gluten.
5. Probleme dermatologice: pot apărea iritaţii la nivelul pielii care ţin de absorţia greşită a vitaminei A ca urmare a consumului îndelungat de gluten.
6. Fibromialgia: specialiştii nu au reuşit să facă o legătură directă între consumul de gluten şi aceasta afecţiunea, dar au descoperit că odată eliminat acesta din alimentaţie şi fibromialgia se ameliorează.
7. Probleme la articulaţii: inflamaţia, durerile şi umflarea încheieturilor pot fi cauzate de consumul de gluten.
8. Simptome neurologice: efecte secundare ale consumului de gluten pot fi vertijul şi tremuratul, care sunt date de iritarea sistemului senzorial, determinata de consumul de gluten.
9. Boli autoimune: consumul de gluten poate inrăutăţi starea celor care suferă de boli autoimune: lupus, psoriazis, hashimoto, etc.
10. Dezechilibru Hormonal: intoleranţa la gluten este adesea legata de un ciclu menstrual neregulat, infertilitate. Aşadar, daca aveti unul sau mai multe dintre aceste simptome, poate ar fi cazul să consultaţi un specialist.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
O.P.