Părintele Constantin Necula anunță ce trebuie să facă preoții la prima slujbă după starea de urgență

Părintele Constantin Necula anunță ce trebuie să facă preoții la prima slujbă după starea de urgență © arhivă

Părintele Constantin Necula a vorbit marți, 12 mai, despre ce înseamnă pentru Biserică și enoriași prima slujbă după expirarea stării de urgență. Cu această ocazie, le-a transmis preoților din toată țară ce ar trebui să facă sâmbătă seara. 

Importanța primei slujbe după expirarea stării de urgență, cine sunt eroii și ce am învățat în timpul stării de urgență? Despre toate acestea a vorbit părintele Constantin Necula, marți, în cadrul unei emisiuni tv. 

Ce trebuie să facă preoții la slujba de sâmbătă seara

Cu această ocazie, părintele Constantin Necula a transmis preoților că la prima slujbă trebuie neaparat să le mulțumească credincioșilor pentru rezistență.

„Sâmbătă seara va fi prima slujbă. Să le spunem credincioșilor că le mulțumim pentru rezistență. Cred că lingurița e și hashtag-ul bisericii în fața tâlhăriei. Nu dați cu palma peste lingurița preoților. E cea care a hrănit poporul”, a spus Constantin Necula, potrivit Mediafax.

De asemenea, părintele Constantin Necula a menționat eroii a căror muncă s-a simțit mai mult ca niciodată în această perioadă. Este vorba despre cadrele medicale, profesorii, dar „n-a vorbit nimeni despre groparii de la cimitir. Sa le vezi fețele desfigurate”.

În continuare, preotul Constantin Necula a declarat că „oamenii trebuie să fie lăsați să fie oameni. Mulți dintre ei sunt triști pentru că nu au unde să se întoarcă după 15 mai. Suntem într-o mare criză morală. Erau atât de simple niște chei economice”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro