Părintele Visarion Alexa, despre moartea DJ-ului Avicii: „Trăim narcotic, morfinic!”
Publicat pe 10.05.2018 la 12:40 Actualizat pe 10.05.2018 la 12:45
Părintele Visarion Alexa a vorbit, în această dimineață la Star Matinal, despre modul de viață pe care îl avem și despre cum putem să ne îndreptăm și mai mult către credință. Un subiect interesant pe care l-a abordat părintele a fost moartea celebrului dj, Avicii.
Părintele Visarion Alexa a vorbit, în această dimineață la Star Matinal, despre modul de viață pe care îl avem și despre cum putem să ne îndreptăm și mai mult către credință. Un subiect interesant pe care l-a abordat părintele a fost moartea celebrului dj, Avicii.
Invitat la Star Matinal, părintele Visarion Alexa a spus totul despre oamenii care renunță la viața lor actuală și aleg calea credinței, a descoperirii lui Dumnezeu.
„Sunt mai multe categorii de oameni, cei care au o viață publică, cum o au cei din presă și zona asta de distracție, sunt oameni care au o viață foarte acaparată de lumea de astăzi, sunt oameni care își doresc să meargă către o viață mai liniștită...
Tinerii au impresia că viața din televizor e o viață perfectă, dar vine momentul ăla ca un pumn în piept, când te întorci cu fața spre Dumnezeu.
Viața aceasta pune stăpânire pe tine. Îmi aduc aminte de Avicii, și eu ascultam muzica lui. A pornit ca un om care iubea foarte mult muzica, a vrut să compună și să bucure lumea și a sfârșit punându-și capăt zilelor.
Mulți oameni se pierd, sunt acaparați de această lume, dar unii pun stop acestor avalanșe și se întorc către credință, către familie...Oamenii aceștia pun capăt vieții lor publice și se retrag în spațiul sufletesc, ceea ce înseamnă familie, biserică, dedică mai mult timp descoperirii lui Dumnezeu, iar acestea sunt lucrurile care aduc sens vieții”, a spus părintele Visarion Alexa, la Antena Stars.
„Trăim narcotic, morfinic, suntem absorbiți de această lume.
Unii se roagă și fac lucrul acesta psihologic, doar superficial, au o relație bazată pe frică, de genul: Doamne, să nu mă bați. Noi, creștinii, îl socotim pe Dumnezeu ca fiind Tatăl. Cum ar putea un părinte să îți facă rău? Ne întoarcem spre Dumnezeu din teama de a nu ni se întâmpla ceva. E ca și cum ai bea apă ca să nu mori.
Acel celebru „carpe diem” este ceva superficial, nu poți să trăiești negând că există moarte, boală...tot îmbătrânești, tot te apropii de moarte, de aceea este important să dai vieții tale un sens, pentru a scăpa de moarte, de boală.
Sunt oamenii care nu sunt niciodată triști, care nu intră în panică. Atunci când descoperi sensul existenței, începi să te deschizi, până atunci trăiești superficial”, a conchis părintele.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.