Imagini cu Sorina, fetița din Baia de Aramă, cu părinții adoptivi din SUA. Ambii sunt de origine română

+3 click pentru
galerie

Imagini cu Sorina, fetița din Baia de Aramă, cu părinții adoptivi din SUA. Ambii sunt de origină română © PSNews

Sorina, fetița de opt ani care a fost luată pe sus, cu mascații, din casa din Baia de Aramă, unde a crescut, a ajuns la familia adoptivă din SUA. Părinții, însă, sunt de origine română și au încercat timp de ani buni de zile să înfieze un copil din România.

Cei doi se numesc Gabriel și Ramona Săcărin. Ambii au dublă cetățenie. Ea este manager în domeniul medical, iar el este inginer. Ramona Săcărin are chiar o clinică care acordă asistență copiilor cu nevoi speciale. Și, de patru ani de zile, se luptă să adopte un copil din România.

„În urmă cu patru ani, am hotărât să adoptăm un copil din România. Am urmat toţi paşii impuşi de lege, ceruţi de autorităţile americane, dar şi de cele române. Statul american nu-ţi permite să înfiezi un copil până când nu eşti verificat la sânge.

Când am văzut că Sorina este de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează». Am venit în România, am mers la Baia de Aramă şi m-am întâlnit cu copilul de 16 ori, dar de fiecare dată angajata statului român care ar fi trebuit să mă susţină a pus familiei mele piedici de fiecare dată”, a explicat Gabriel Săcărin, pentru Adevărul.

Cei doi au mai precizat că Sorina este bine acum și că vor trece împreună peste această cumpănă.

Soții Săcărin mai au doi copii: un băiețel și o fetiță.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro