Părinții ai căror copii nu vor merge la școală, despăgubiți de stat! Ce sume vor primi aceștia dacă se suspendă cursurile!
Publicat pe 06.08.2020 la 18:20 Actualizat pe 06.08.2020 la 18:20
Premierul anunță că părinții ai căror copii nu vor merge la școală vor fi despăgubiți de stat. Iată ce sume vor primi aceștia dacă se vor suspenda cursurile!
- Un părinte, la alegere, poate sta acasă cu copilul și va primi 75% din salarul său.
- Oficial, școlile se redeschid de la 14 septembrie.
Premierul României a anunțat în cursul zilei de joi că părinții care vor fi nevoiți să stea acasă cu copii, care nu se mai duc la școală, vor primi 75% din salariu în acea perioadă de timp. Astfel, dacă se vor suspenda din nou cursurile, iar părinții nu au altă variantă decât să stea acasă cu tinerii, aceștia vor fi despăgubiți de stat pentru timpul cât lipsesc de la muncă.
Ludovic Orban afirmă că în perioada stării de urgență, cât timp cursurile au fost suspendate, mai multe familii au primit ajutor din partea statului. Asta a însemnat ca un părinte, la alegere, să stea acasă cu copiii și să fie plătit cu 75% din salariul său. Aceeași măsură va fi luată și de la data de 14 septembrie, când se vor deschide oficial școlile, în cazul în care va fi necesară suspendarea cursurilor.
Cu toate acestea, situația epidemiologică variază de la o zonă la alta și din acest motiv, deciziile privind închiderea temporară a școlilor vor fi luate la nivel local.
Acesta mai adaugă faptul că dacă într-o școală sunt depistate cazuri, aceasta va fi închisă pentru 14 zile, iar toți părinții elevilor din instituția respectivă vor avea dreptul să stea acasă cu elevii, iar unul intre părinți va primi sprijinul de 75% din salar.
Miercuri, Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat de milioane de elevi și părinți. Conform acestuia, școlile se redeschid oficial de la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge fizic la școală. Pentru acest plan au fost luate în considerare 3 scenarii, în funcție de situația îmbolnăvirilor. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.