Paștele Ortodox 2019. Când se fac pasca, drobul și cozonacii
Publicat pe 25.04.2019 la 13:44 Actualizat pe 25.04.2019 la 15:49
Odată cu Joia Mare, putem spune că am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile de Paște. Dar o întrebare tot rămâne: cum te organizezi tu, ca gospodină, în aceste zile?
Odată cu Joia Mare, putem spune că am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile de Paște. Dar o întrebare tot rămâne: cum te organizezi tu, ca gospodină, în aceste zile?
Ei bine, iată niște răspunsuri interesante legate de prepararea celor mai populare preparate de pe masa de Paște.
În Joia Mare, creștinii ortodocși se preocupă, în mare parte, de vopsirea ouălor și curățenia în casă.
Cât despre restul bucatelor, pentru asta există Sâmbăta Mare. Este ziua în care sunt sacrificați miei, iar gospodinile se pun pe muncă și prepară principalele mâncăruri de pe masa de Paște. Vorbim aici de drob, de friptura de miel, dar și de copturi: pasca și cozonacii.
Semnificiația Sâmbetei Mari
Există și un motiv. Sâmbăta Mare este o zi importantă pentru creștini. Fiind ziua de dinaintea Paștelui, este momentul când se prăznuiește îngroparea trupească a lui Iisus Hristos. Este ziua când ne amintim de patimile Mântuitorului și ne pregătim de participare la slujba de Înviere.
A.P.