Patriarhia Română recomandă credincioşilor care se tem de coronavirus să nu mai sărute icoanele din biserică

Patriarhia Română recomandă credincioşilor care se tem de coronavirus să nu mai sărute icoanele din biserică © Facebook

Patriarhia Română a lansat un apel important către credincioşi, în contextul îmbolnăvirii cu coronavirus. După ce românii s-au panicat, în ultimele zile, mulţi dintre aceştia făcându-şi chiar şi provizii serioase de hrană, reprezentanţii Patriarhiei Române au făcut mai multe precizări cu privire la comportamentul credinişilor la biserică.

Astfel, reprezentanţii Patriarhiei Române au precizat că dacă credinioşii se tem de o posibilă îmbolnăvire, astfel, când merg la biserică, pot evita sărutarea icoanelor.

De asemenea, în mesajul transmis de Patriarhia Română se specifică faptul că dacă persoanele care vor să ia Sfânta Împărtăşanie se tem că ar putea să se îmbolnăvească, după ce folosesc linguriţa de la biserică, în acest caz, este permis ca oamenii să vină cu propriile linguriţe de acasă.

"Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin).

Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă; Persoanelor care nu se pot împărtăși pentru că sunt deja bolnave li se recomandă să guste acasă din Agheasma Mare, primită de la biserică în ziua de Bobotează", este mesajul transmis de reprezentanţii Patriarhiei Române.

Vă reamtim că miercuri seara autorităţile au confirmat un prim caz de coronavirus în ţara noastră. Un tânăr din Gorj a fost testat poozitiv cu virusul care a apărut pentru prima dată în China.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro