Patriarhia Română se opune introducerii în școală a orelor de educație sexuală. "Un atentat asupra inocenței copiilor"
Publicat pe 22.06.2021 la 16:09 Actualizat pe 23.06.2021 la 11:56
Patriarhia Română nu este de acord cu orele de educație sexuală în școală. BOR a spus că introducerea acestora reprezintă un atentat la inocența și puritatea copiilor.
- Patriarhia Română, împotriva orelor de educație sexuală
- BOR a adus numeroase argumente care să le mențină afirmația
Patriarhia Română se află în opoziție cu decizia statului. BOR este de părere că această educație trebuiă să vină din mediul natural al copiilor, prin care doar părinții au dreptul să le explice acestora despre subiecte sensibile legate de sexualitate.
BOR, împotriva orele de educație sexuală
BOR consideră că introducerea orelor de "educație sexuala" este "obiectul unor mari presiuni ong-istice și partinice" care aglomerează programa școlară și ignoră prioritatea părinților. Patriarhia justifică această opinie, precizând că în școală sunt deja materii care cuprind teme legate de sexualitate, însă sunt degeaba, deoarece nu au dus la niciun beneficiu.
Patriarhia Română, dar și alte biserici nu sunt de acord cu motivele pe care statul le scoate în evidență pentru implentarea acestor ore de educație sexuală, argumentând că această materie nu o să stopeze vreodată apariția mamelor cu copii la 15 ani sau numărul mare de tineri infectați cu HIV.
Patriarhia Română consideră că drepturile părinților sunt îngrădite
Patrarhia afirmă că țările civilizate din Uniunea Europeană, precum: Austria, Grecia, Irlanda, Letonia, Portugalia, Slovacia, Spania, educația sexuală le este implementată copiilor prin diverse materii și nu recurg la un manual care se referă doar la sexualitate, iar în altele este permis caracterul opțional, prin care părinții pot alege pentru copii lor.
Aceasta sugerează că ideea statului încalcă libertatea părinților de a-și educa copilul după bunul plac, astfel pregătirea pentru viaţa intimă şi de familie trebuie să fie lăsată în sarcina și grija familiei care poate aprecia corect stadiul de dezvoltare psiho-fizic şi emoţional al copilului.
CITEȘTE ȘI: Anamaria Prodan, atac furibund la adresa amantelor: „Ce maimuță poate sta la brațul lui Reghe?” / VIDEO