Patriarhul Daniel cere amânarea Sfintei Împărtășanii! Acesta cere aprobarea folosirii unei singure lingurițe pentru toți credincioșii

Patriarhul Daniel cere amânarea Sfintei Împărtășanii! Acesta cere aprobarea folosirii unei singure lingurițe pentru toți credincioșii © arhiva

Înalt Prea Sfințitul Patriarh Daniel cere părerea membrilor Sfântului Sinod cu privire la amânarea împărtășirii credincioșilor până când autoritățile vor aproba folosirea unei singure lingurițe pentru toți enoriașii.

Înaltul prelat spune că, deși folosirea unei singure lingurițe pentru împărtășire este o practică veche de nouă secole, aceasta nu poate fi schimbată nici în timpul pandemiei, chiar dacă epidemiologii susțin că reprezintă un pericol.

Patriarhul Daniel a afirmat că, dacă și ceilalți membri ai Sinodului își vor prezenta acordul, „se va solicita autorităților de stat să permită doar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, iar împărtășirea lor comună cu Sfânta Euharistie să fie hotărâtă la o dată ulterioară, după 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe”, potrivit G4Media.

La începutul epidemiei de coronavirus din România, respectiv în luna februarie, Patriarhia Română a transmis un comunicat în care se specifică faptul că enoriașii care sunt bolnavi de gripă sau coronavirus pot evita sărutarea icoanelor și chiar pot cere ca Împărtășania să fie efectuată cu o linguriță adusă de acasă.

Mai mulți preoți și teologi au fost indignați de aceste idei, iar Patriarhia s-a retras din demersul său de a pune în practică cele menționate, ba chiar a respins ideea utilizării lingurițelor de unică folosință.

Ludovic Orban cheamă reprezentanții cultelor religioase la discuții

Premierul României a solicitat preoților din diverse culte religioase să participe la o ședință ce urmează să aibă loc în această seară, la ora 20, în vederea stabilirii datelor și a modului în care lăcașurile de cult se vor redeschide.

Un alt subiect de discuție va fi folosirea aceleiași lingurițe pentru împărtășirea tuturor credincioșilor, deși Institutul Național de Sănătate Publică este de părere că lingurițele de unică folosință ar reprezenta o soluție mult mai indicată, având în vedere epidemia încă existentă.

O altă regelementare care i-a nemulțumit pe reprezentanții bisericilor este distanța de opt metri între credincioșii care vor întra în biserică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro