Patru cadre medicale și un intermediar, din Neamț, arestați preventiv pentru 30 de zile. Sunt acuzați de „vaccinare la chiuvetă”
Publicat pe 14.01.2022 la 08:47 Actualizat pe 14.01.2022 la 08:47
Cinci suspecți din dosarul „vaccinării la chiuvetă” deschis de procurorii Direcției Generale Anticorupție din Neamț au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Printre aceștia se numără trei medici de familie, o asistentă medicală și un intermediar. Iată despr cine este vorba, de fapt!
- Patru cadre medicale și un intermediar, arestați pentru vaccinare ficitvă
- Cum s-a întâmplat acest lucru
În aceste momente, Tribunalul Neamț a decis arestarea preventivă a celor cinci suspecți acuzați că ar fi vaccinat fictiv cetățenii în schimbul unei sume de bani diferite. Ba mai mult decât atât, au creat și certificat de imunizare false, fără ca persoanele să se fi prezentat în cabinetul medicului.
Patru cadre medicale și un intermediar, din Neamț, arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de vaccinare fictivă
Printre cele cinci persoane acuzate și arestate prezentiv în aceste momente, se numără și medicul de familie Daniela Bejan, care a fost premiată în urmă cu câteva săptămâni pentru cea mai mare rată de vaccinare din comuna Ciohorăni, județul Iași.
De asemenea, și Adina Alungulesei, medic de familie din comuna Țibucani, și Cristina Macovei, medic de familie din comuna Tașca, ambele din județul Neamț, sunt acuzate de luare de mită și fals informatic.
În dosarul emis de către procurori se află și Dragoș Achir, intermediar, dar și Aida Zabulic, asistentă medicală din Neamț, ambii fiind acuzați de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la fals informatic.
Oamenii legii continuă perchezițiile
Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, acestea fiind suspectate de săvârșirea unor infracțiun privind obținerea în mod ilegal a unor certificate COVID-19.
„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată DGA.