Patru mii de euro amendă pentru românii care mint autoritățile în ceea ce privește coronavirusul 

Patru mii de euro amendă pentru românii care mint autoritățile în ceea ce privește coronvirusul  © Arhiva

În contextul răspândirii cu rapiditate a coronavirusului în ţara noastră, autorităţile au luat o serie de decizii drastice.

Pentru că mulţi nu respectă programul de izolare, dar şi pentru că unii români cred că este momentul să facă glume pe tema acestui subiect, o amendă usturătoare îi paşte dacă vor încălca regulile.

Pentru a nu se abate de la programul de izolare, dar şi pentru a nu mai minţi pe tema coronavirusului, autorităţile au decis ca românii care fac acest lucru să fie amendaţi cu suma de 4.000 de euro.

Această decizie a fost anunţată marţi seara de Raed Arafat. Tot el a mai declarat faptul că, până în acest moment, patru astfel de amenzi au fost aplicate. Cei care au acum de plătit 20.000 de lei au minţit şi s-au sustras controlului făcut de autorităţi, mai ales că aceştia erau suspecţi de coronavirus şi trebuiau să rămână obligatori în carantină la domiciliu.

De asemenea, din cauza situaţiei în care ne aflăm, duminică seara, în cadrul conferinţei ţinute pe tema coronavirusului, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel public şi i-a rugat pe cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate în contextul răspândirii virusului din China, pentru a nu pune în pericol sănătatea familiei și a comunităților în care locuiesc.

Clujean căutat după ce ar fi minţit că s+a întors recent din Italia

Un clujean este căutat prin tot oraşul după ce ar fi revenit recent din Italia şi a refuzat să stea în izolare. Omul ar fi făcut o glumă, spunând ulterior că nu a mai fost în Italia de cel puţin un an de zile. 

Poliţia continuă să facă cercetări pentru a vedea dacă omul spune sau nu adevărul. Dacă se confirmă că acesta a făcut o glumă, riscă o amendă usturătoare.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a solicitat ca bărbatul să fie găsit și să fie luate măsurile legale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro