Patru spitale din Iaşi au rămas fără curent electric după ce un tânăr a vrut să se sinucidă, de ziua lui

Patru spitale din Iaşi au rămas fără curent electric după ce un tânăr a vrut să se sinucidă, de ziua lui © captură video

Tentativa de suicid a unui tânăr a lăsat patru spitale şi peste opt mii de ieşeni fără curent. Bărbatul s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune şi, timp de câteva zeci de minute, a ameninţat că se aruncă. Totul s-a întâmplat chiar în ziua în care a implinit 24 de ani.

Patru spitale şi opt mii de persoane din Iaşi au rămas fără curent marţi, 18 februarie, după ce un tânăr a încercat să-şi pună capăt zilelor, aruncându-se de pe un stâlp de înaltă tensiune. În această zi, bărbatul a implinit 24 de ani. 

Mai multe echipaje de salvare au intervenit la faţa locului, după ce un martor a dat alarma. "L-am văzut pe acela, sus, acolo, stătea", a spus martorul, conform Observator.

Salvatorii au oprit alimentare cu energie pentru a-l coborî în siguranţă pe tânăr. După minute bune de discuţii, negociatorul l-a convins pe bărbat să renunţe la ideea de a se sinucide. 

Sute de pacienţi şi cadre medicale din patru spitale, inclusiv două maternităţi, au rămas fără curent electric. 

Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi a declarat că "este, într-adevăr, îngrijorător că o singură persoană poate afecta sănătatea şi şansele de tratament ale altor mulţi pacienţi. În cazul de faţă, spitalul a avut toate resursele pregătite pentru a face faţă acestei situaţii care poate apărea şi accidental dar, iată, de data asta a apărut voluntar, la decizia unei persoane".

Pare-se că tânărul de 24 de ani voia să-şi pună capăt zilelor pentru că nu şi-a primit banii de la stâna la care a lucrat în ultimele patru luni. Acesta are antecedente psihiatrice şi, după tentativa de sinucidere de marţi, a fost dus la Spitalul Socola.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro