Pedeapsă record pentru "Măcelarul din Barboşi"! Criminalul va petrece ani grei în spatele gratiilor

Pedeapsă record pentru "Măcelarul din Barboşi"! Criminalul va petrece ani grei în spatele gratiilor © vremeanoua.ro

Criminalul care a şocat un judeţ întreg a primit o pedeapsă grea pentru faptele sale.

Constantin Gabriel Diţă, criminalul din Vaslui care şi-a măcelărit viitorul socru şi viitoarea soţie, a primit o pedeapsă de 27 de ani de închisoare, dar şi 5 ani de interzicere a unor drepturi.

Cum a avut loc oribila crimă

Totul s-a întâmplat la începutul lunii iunie a anului trecut, în comuna vasluiană Hoceni.

Constantin Gabriel Diţă fusese în timpul zilei la o rudă, la grătar, împreună cu iubita lui, în vârstă de 41 de ani, dar şi de tatăl femeii, de 85 de ani. Acolo, pe fondul consumului excesiv de alcool, a început să agreseze verbal gazdele, motiv pentru care a fost dat afară din curte. 

Ajunşi acasă, iubita bărbatului a decis că nu mai doreşte să continue relaţia cu el, mai ales că bărbatul îi jignise şi tatăl.

În momentul în care bărbatul a auzit aceste lucruri, a pus mâna pe un topor cu care l-a lovit fără milă pe bătrânul de 85 de ani. Din cauza loviturilor puternice, tatăl femeii a murit. 

Mai mult, criminalul l-a acoperit cu o pătură pe bătrân, după care şi-a lovit şi concubina, cu acelaşi topor, peste mâini şi picioare, provocându-i răni grave.

După săvârşirea faptei, bărbatul şi-a sunat o rudă pentru a o anunţa ceea ce a făcut, apoi a fugit.

“Este o familie liniştită, de oameni serioşi. Bătrânul, Dumitru, era om la locul lui. Cine s-ar fi aşteptat la aşa ceva, mai ales că era şi el bucuros, că i-a venit fata acasă, sã fie sprijin la bătrâneţe”, povestea, la data comiterii crimei, primarul Vasile Țabãrã.

Femeia de 41 de ani fusese plecată la muncă în străinătate câţiva ani. A decis apoi să îşi continue viaţa în casa părintească, astfel că s-a întors acasă. L-a adus însă şi pe Constantin Gabriel Diţă, cu care avea o relaţie de 2 ani.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro