Şase dintre cei şapte tineri care au batjocorit o fată de 14 ani, în cimitir, au fost lăsaţi liberi! Părinţii au renunţat la luptă

Şase dintre cei şapte tineri care au batjocorit o fată de 14 ani, în cimitir, au fost lăsaţi liberi! Părinţii au renunţat la luptă © ebihoreanul.ro

Anul trecut, şapte tineri au abuzat în grup de o copilă de 14 ani, după ce au ademenit-o în cimitirul din Valea lui Mihai. Agresorii au primit pedepse scandaloase de la Tribunalul Bihor!

Dintre cei şapte indivizi care i-au transformat viaţa într-un calvar fetei de 14 ani, anul trecut, şase au fost lăsaţi liberi. Decizia instanţei a stârnit revoltă în toată ţara. 

Şase dintre agresori şi-au recunoscut faptele şi au fost judecaţi după procedura simplificată. Astfel, deşi Codul Penal prevede ca atât actul sexual cu un minor cât şi pornografia infantilă să fie pedepsite cu închisoare între 1 şi 5 ani, Tribunalul Bihor a dispus suspendarea executării pedepselor pentru aceştia. 

Kovacs Robert este singurul dintre cei şapte agresori care a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, fiind recidivist postcondamnatoriu, eliberat condiţionat în 2017. îÎn trecut, Kovacs Robert a stat după gratii pentru operaţiuni financiare frauduloase, potrivit adevarul.ro.

Cât despre daunele morale, judecătorul l-a obligat pe Kosztin Dezso, tânărul de care fata s-a îndrăgostit şi pe care a "împărţit-o" cu amicii săi, să plătească 20.000 de lei, iar ceilalţi şase agresori, câte 5.000 de lei. 

Părinţii au renunţat la luptă

„Familia nu a solicitat daune civile, deşi ar fi fost îndreptăţiţi să facă acest lucru. Mama fetei şi-a dat demisia de la serviciu ca s-o poată supraveghea. Fetiţa a trebuit mutată de la şcoală, a fost transferată la una din Debreţin, iar mama ei a plecat cu ea acolo. Totodată, a urmat consiliere psihologică, pentru că avea probleme medicale“, a explicat avocatul familiei, Szabó Sándor.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro