Pedepse mai mari pentru șoferii care sunt prinși băuți sau drogați! Riscă să rămână fără permis timp de 10 ani. Ce se întâmplă dacă sunt victime
Publicat pe 14.05.2024 la 14:36 Actualizat pe 14.05.2024 la 14:36
S-au anunțat pedepse mai mari pentru șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volanul mașinii! Aceste persoane riscă să rămână fără permis de conducere timp de 10 ani. Iată ce se întâmplă dacă sunt victime ale accidentelor rutiere pe șoselele din țara noastră!
- Șoferii care sunt prinși băuți sau drogați primesc pedepse mai mari
- Riscă să rămână fără permis de conducere 10 ani
Au fost anunțate noi sancțiuni pentru conducătorii auto din țara noastră! Șoferii din România care sunt prinși băuți sau drogați la volanul mașinii primesc pedepse mult mai mari! Aceștia riscă să rămână fără permis de conducere pentru o perioadă de 10 ani.
Și asta nu este tot! Cei care sunt implicați în accidente rutiere cu decese primesc mai mulți ani de închisoare.
Șoferii care sunt prinși băuți sau drogați primesc pedepse mai mari
Deputații au adoptat astăzi, pe data de 14 mai 2024, un proiect de lege care prevede înăspriri semnificative ale pedepselor pentru cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Potrivit noului proiect, șoferii care sunt prinși conducând în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise riscă să rămână fără permis de conducere timp de 10 ani.
În plus, dacă un șofer drogat sau băut cauzează un accident rutier în care victimele mor, acesta riscă să fie condamnat la închisoare între 15 și 25 de ani. Proiectul de lege a fost adoptat în Parlament și va intra în vigoare după ce va fi promulgat de către președintele României, Klaus Iohannis.
De ce primesc șoferii pedepse mai mari
Parlamentarii susțin că este necesar să se intensifice pedepsele pentru a reduce numărul de accidente grave pe șoselele României. Țara noastră se confruntă cu o situație alarmantă, ocupând de 6 ani primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere.
Anual, în România, aproximativ 1700 de persoane își pierd viața în urma accidentelor rutiere, iar alte 8.200 sunt grav rănite și rămân mutilate pe viață. Aceste cifre neplăcute ne plasează pe primul loc în Europa.
Cu cele mai multe decese pe șoselele nesigure din țara noastră este evident că atât șoferii, cât și pietonii trebuie să își schimbe comportamentul în trafic. Autoritățile trebuie să investească mai mult în siguranța rutieră, iar această lege reprezintă un pas important în direcția corectă.
Citește și: Anunț important pentru șoferi! Noi reguli de circulație în UE