Pedofilii - protejați, copiii abuzați - umiliți în public / Judecătorii au recunoscut, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că au greșit
De Narcis Voica.
Publicat pe 27.07.2022 la 23:35
Actualizat pe 27.07.2022 la 23:35
Situație halucinantă, la Judecătoria Sfântu Gheorghe: o minoră abuzată sexual a fost făcută vedetă de magistrați, în timp ce inculpatul a fost protejat, identitatea sa fiind anonimizată. Adică fix invers față de cum ar fi normal.
- O copilă care a fost abuzată sexual de un pervers a fost făcută „vedetă” de judecători
- Culmea, perversul acuzat de sex cu o minoră a fost protejat de instanță
- Magistrații au recunoscut că au comis o greșeală, însă au omis să spună dacă va plăti cineva
Într-o țară perfectă ca România mai sunt și mici scăpări, din pricina unor profesioniști speciali care își permit să facă gafe, fiindcă știu că nu vor plăti niciodată petru greșelile lor. În timp ce Ministerul Justiției și CSM veghează ca instanțele să anonimizeze numele victimelor, o minoră din Sfântu Gheorghe care a fost abuzată sexual a fost făcută vedetă pe site-ul judecătoriei. În schimb, numele inculpatului a fost trecut la secret.
Reporterii SPYNEWS au solicitat Judecătoriei Sfântu Gheorghe să explice, pentru documentarea unui articol, în baza cărui articol de lege sunt protejați pedofilii, iar minorii violați sunt umiliți în public. La scurt timp, pe site s-au efectuat modificările de mai jos: inițial au fost anonimizate ambele părți, apoi doar victima.
În cursul aceleiași zile, reprezentanții Judecătoriei Sfântu Gheorghe au oferit și răspunsul de mai jos, fără a explica dacă cineva va plăti pentru că a aplicat legea fix pe dos.
În 2020, Ministerul Justiţiei a emis un comunicat în care explica că a dezvoltat o nouă funcţie a aplicaţiei ECRIS, care permite, la replicarea pe portalul http://portal.just.ro/, anonimizarea numelui unei singure părţi din dosarele privind traficul de persoane şi traficul de minori, în speţă numele victimelor infracţiunilor. „Funcţia se poate utiliza atât pentru dosarele noi, cât şi pentru cele deja înregistrate, care sunt publicate pe portalul instanţelor. Pentru dosarele care au fost bifate anterior în mod automat ca şi confidenţiale şi nu s-au publicat pe portal, funcţia de anonimizare a numelui uneia dintre părţi se poate utiliza, dar în aceste dosare trebuie mai întâi să se debifeze bifa de dosar confidenţial”, a precizat MJ.
„Cu această ocazie, Ministerul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să întreprindă demersurile necesare pentru a emite o hotărâre a CSM prin care să se instituie în sarcina instanţelor obligaţia de a îşi organiza activitatea de înregistrare a dosarelor, într-un mod care să permită anonimizarea numelui victimelor de la momentul introducerii pentru prima dată a datelor despre dosar în sistemul informatic ECRIS şi emiterea numărului de dosar, dar şi actualizarea publicării dosarelor în care au fost anonimizate ambele părţi”, a specificat MJ, la momentul respectiv, conform AGERPRES.
Citește și: Interlopul dat în urmărire internațională, ținta unui furt de identitate / Detalii exclusive