Percheziții în București și alte 13 județe, după ce o rețea de falsificatori de documente a obținut ilegal fonduri europene. Prejudiciul se ridică la peste patru milioane de lei
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.10.2023 la 09:42
Actualizat pe 24.10.2023 la 09:42
În această dimineață, forțele de ordine au pus în aplicare 46 de mandate de percheziție în București și alte 13 județe, după ce mai multe persoane ar fi obținut ilegal, prin falsificarea documentelor, fonduri europene.
- Percheziții în București și alte 13 județe, după ce o rețea de falsificatori de documente a obținut ilegal fonduri europene
- Prejudiciul se ridică la peste patru milioane de lei
Mai multe persoane sunt suspendate că ar fi fraudat fondurile europene, după ce ar fi falsificat documente. În această dimineață au avut loc percheziții în București și alte 13 județe, iar prejudiciul este de peste 4 milioane de lei.
Au fost puse în aplicare 46 de mandate de percheziție domiciliară
Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au desfășurat o operație amplă în București, Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu și Dâmbovița, după ce, în urmă cu trei ani, un grup infracțional ar fi obținut ilegal fonduri europene, prin intermediul unor firme. 46 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare.
Faptele ar fi avut loc în luna ianuarie 2020, atunci când persoanele acuzate ar fi prezent documente false în vederea obținerii fondurilor europene, prejudiciul fiind de 4.086.000 de lei.
„În această dimineaţă, 24 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, pun în executare 46 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri”, a transmis Poliția România.
Percheziții au avut loc și în Mureș, în urmă cu o zi, după ce mai multe persoane au fost înșelate și au investit în NFT
Ieri, alte percheziții lau avut loc în comuna Daneș din Județul Mureș, după ce mai multe persoane au fost înșelate să investească într-un proiect NFT. Cei care au rămas fără bani le-au dat celor acuzați între 250 și 2.000 de dolari, sume care, de fapt, ar fi ajuns în buzunarul unui bărbat, prejudiciul fiind de 5.500 de euro. Două persoane au fost deja audiate.