Pericolul din cuburile de gheață. Specialistul trage un semnal de alarmă: "Conțin multe bacterii"
Publicat pe 23.05.2018 la 12:06 Actualizat pe 23.05.2018 la 12:45
În urmă cu doar câteva zile, a fost alertă sanitară în România, iar inspectorii ANPC au anunțat că au retras pungile din magazine.
În urmă cu doar câteva zile, a fost alertă sanitară în România, iar inspectorii ANPC au anunțat că au retras pungile din magazine.
Cuburile de gheaţă făcute din apă nepotabilă, conțineau bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor. Pe marginea acestui subiect, un specialist a vorbit despre adevăratul pericol din cuburile de gheață.
"Primul pas pentru oameni este să se asigure că sunt apălați pe mâini înainte să ia gheața din frigider. Pot fi focare de ciuperci și pot contamina frigiderul și sursele de apă. La baruri, cuburile de gheață sunt o mare sursă de infecție pentru că nu știi cum sunt mânuite. Alcoolul poate să omoare o parte din microbi, dar nu este suficient.", a explicat specialistul, la "Star Matinal".
Cât despre gheața făcută în casă, cu ajutorul suportului pentru gheață și a apei de la robinet, specialistul spune că trebuie să avem grijă cum mânuim gheața.
"Sursa de apă de la robinet depinde de cât de curată este și de cât de bine ne-am spălat pe mâini. Suportul pentru gheață trebuie să fie curățat bine, precum și frigiderul. Pentru un om cu un sistem imunitar normal riscul de infecție este redus. Pentru o anumită categorie de oameni, precum vârstnicii, pericolul este mai crescut. În cazul alimentelor congelate, acestea trebuie decongelate în frigider, nu afară, pentru a evita riscul contaminării.", a spus specialistul, la "Star Matinal".
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
A.C.