Atenţie, şoferi! Ce se întâmplă dacă nu ai permisul la tine şi te opreşte poliţia în trafic. Amenda e mare

Atenţie, şoferi! Ce se întâmplă dacă nu ai permisul la tine şi te opreşte poliţia în trafic. Amenda e mare © Pexels

Noul Cod Rutier aduce schimbări subtanţiale în regulile la volan, astfel că şoferii trebuie să fie foarte atenţi atunci când pornesc la drum. Una dintre modificări face referire la permisul de conducere, mai exact la momentul în care nu îl ai asupra ta la un control de rutină în trafic.

Noul Cod Rutier 2019. Dacă eşti neatent şi uiţi permisul de conducere acasă află că agenţii de la Poliţia Rutieră pot lua măsuri drastice. Te poţi alege cu o amendă usturătoare dacă nu îţi prezinți carnetul de conducere atunci când te oprește un agent al Poliției Rutiere în trafic. 

Noul Cod Rutier 2019. Astfel, este necesar și obligatoriu să ai asupra ta permisul de conducere atunci când pornești la drum și, în caz contrar, te poți alege cu o amendă mare, dacă ești oprit în trafic și nu îl ai asupra ta.

Chiar dacă găsești anumite scuze în fața oamenilor legii, polițistul te poate amenda pentru această neatenție, și dacă va considera că este necesar, o va face pe loc. 

Potrivit schimbărilor din Noul Cod Rutier 2019, dacă șoferul nu are asupra sa permisul de conducere atunci când se află la volan și este oprit la un control de rutină poate fi sancționat cu 6-8 puncte de penalizare sau o amendă între 870 și 1160 de lei. 

Totodată, începând cu data de 12 octombrie, a intrat în vigoare legea potrivit căreia șoferii vor fi aspru sancționați dacă folosesc la volan telefonul sau orice alt dispozitiv cu funcție audio video.

Toți șoferii care au contact cu telefonul, fie că îl ating sau doar îl țin în mână, sunt amendați acum cu până la 1100 de lei, potrivit modificărilor din Noul Cod Rutier 2019


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro