Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu Pfizer sau Moderna. Care este motivul
Publicat pe 27.06.2021 la 16:59 Actualizat pe 27.06.2021 la 16:59
Oamenii imunizați cu serul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, ar putea avea nevoie de un rapel cu unul dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager Pfizer / BioNTech sau Moderna. Un grup de specialiști în boli infecțioase au explicat care este motivul.
- Cei imunizați cu Johnson&Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu alt ser
- Oamenii de știință au dezvăluit adevăratul motiv
Specialiștii în boli infecțioase se tem de mutația Delta care se răspândește în masă pe toate continentele. Aceștia au început să analizeze serurile, depistând că există posibilitatea ca vaccinurile să-și piardă din eficiență din cauza mutațiilor care tot apar.
Care este motivul pentru care cei vaccinați cu Johnson&Johnson ar putea avea nevoie de rapel cu alt ser
După cum toată lumea știe, mutația Delta face ravagii pe tot globul pământesc, astfel specialiștii în boli infecțioase au făcut cercetări cu privire la eficiența vaccinurilor împotriva acestei variante Covid-19. În urma unor rezultatelor parțiale, aceștia sunt îngrijorați de eficacitatea pe care o pezintă vaccinul Johnson&Johnson, afirmând că singura posibilitate pentru a putea trece peste mutația Delta ar fi un rapel cu unul dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager Pfizer / BioNTech sau Moderna.
Studiile din Marea Britanie arată că două doze ale vaccinurile Pfizer sau AstraZeneca sunt semnificativ mai protectoare împotriva variantei decât una.
S-au vaccinat cu două vaccinuri anti-Covid diferite
În acest moment, există deja țări care permit oamenilor să se vaccineze cu două serurui diferite. Mai mulți oameni au dorit să testeze pe propria piele ce se întâmplă dacă își administrează două vaccinuri diferite. Mare le-a fost mirarea când au observat că nu au avut efecte adverse grave, decât cele obișnuite pe care majoritatea populației le-a avut după imunizarea anti-Covid19. Specialiștii nu recomandă însă acest experiment, deoarece fiecare organism poate reacționa diferit și există probabilitatea să se ajungă la afecțiuni grave.
Unii dintre experţii din SUA spun că s-au vaccinat deja cu Pfizer ori Moderna, după ce au primit o doză a serului Johnson & Johnson, asta deși în prezent nu există un consens cu privire la eficienţa combinării a două vaccinuri diferite.
Ce este varianta Delta
Reamintim că tulpina Delta este varianta indiană a coronavirusului care are șanse de transmitere cu 60% mai mari decât varianta britanică ,Alfa, care la rândul ei este cu aproximativ 50% mai transmisibilă decât tulpina originală a virusului. Mutația Delta prezintă cel mai mare grad de îngrijorare, în ciuda tuturor variantelor de până acum, fiind predispusă dominării în masă.