"Pescobar" și-a redeschis restaurantul din Herăstrău, care a fost închis de ANPC. Afaceristul nu recunoaşte problemele şi îşi primeşte în continuare clienţii
Publicat pe 19.09.2023 la 20:13 Actualizat pe 19.09.2023 la 22:30
În ciuda neregulilor găsite de autorități la restaurantul pe care îl deține în zona de nord a Capitalei, "Pescobar" a redeschis afacerea pe care o deține. Mai mult decât atât, afaceristul nu recunoaşte problemele şi îşi primeşte în continuare clienţii.
- "Pescobar" a redeschis iar Taverna Racilor, restaurantul închis pe bandă de ANPC
- S-a lăudat cu cei 1.500 de clienţi pe care îi are zilnic
După ce astăzi inspectorii ANPC au pus lacătul pe ușa restaurantului său, Pescobar a decis să redeschidă ușile localului pe care îl deține în zona de nord a Capitalei, acolo unde primește zilnic peste 1.500 de clienţi.
"Pescobar" a redeschis Taverna Racilor, restaurantul închis pe bandă de ANPC
Cunoscutul restaurant din zona exclusivistă a Capitalei, deținut de "Pescobar", a fost închis de inspectorii ANPC, în această dimineață. Localul a fost închis pentru a treia oară, în câteva luni, de comisarii de la Protecţia Consumatorului.
Mai exact, inspectorii au găsit muşte în local, sute de kilograme de mâncare stricată şi grătare ruginite. Însă, în ciuda celor susținute de autorități, proprietarul nu recunoaşte problemele şi îşi primeşte în continuare clienţii.
"Vă aşteptăm la Taverna Racilor!" Pescobar este celebru pe TikTok, acolo unde îşi promovează intens restaurantul. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului nu se lasă impresionaţi de succesul din online. În urma controalelor au închis de trei ori localul numai în această vară. În realitate însă, clienţii sunt tot la mese.",
Taverna Racilor, închisă de ANPC
"Terasa din Herăstrău funcționează în continuare. L-am contactat telefonic pe Paul Nicolau, cunoscut ca Pescobar, și a zis că nu vrea să facă nicio declarație legat de decizia celor de la ANPC, însă a ținut să precizeze că are aproximativ 1.500 de clienți pe zi, care consumă în jur de 1.500 de kilograme de pește și fructe de mare", spune Claudiu Crăciunică, reporter Observator.
"Hai să vă arăt ceva, da? Dar nu mai spuneţi la nimeni, vă rog eu mult de tot. Pa bam! Extra, mega, full house", se filmează Pescobar.
"S-a întâmplat şi în trecut. Înţeleg şi eu că se întâmplă şi la acest moment. Voi ruga colegii să meargă să verifice acest aspect. Dacă lucrurile continuă în aceeaşi manieră am convingerea că această locaţie reprezintă un pericol real pentru consumatori, la acest moment", a declarat Horia Constantinescu, director ANPC.
Ce au găsit inspectorii ANPC la restaurantul lui Pescobar
Ei bine, prima vizită a inspectorilor ANPC la retaurantul deținut de Pescobar a avut loc chiar în această vară, la începutul lunii iunie, atunci când localul exclusivist a fost închis temporar, după ce autoritățile au găsit produse neconforme.
Apoi, cel de-al doilea control s a terminat cu același rezultat, închidere temporară. Însă, și de această dată a avut loc tot pe hârtie.
Acum, inspectorii ANPC au călcat din nou pragul localului, unde au descoperit găsit zeci de kilograme de mâncare expirată, muşte în bucătărie şi rugină pe grătarele unde este preparată carnea.