Peste 46 de tone de carne au fost confiscate de ANSVSA din piețele din România, înainte de sărbătorile de iarnă. La ce trebuie să fie atenți clienții: ”Neregulile identificate...”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 21.12.2023 la 17:58
Actualizat pe 21.12.2023 la 17:58
ANSVSA a făcut controale în piețele din România, cu doar câteva zile înainte de săbătorile de iarnă. Au fost confiscate peste 40 de tone de carne, după ce s-a descoperit că nu respectă regulile și normele impuse, iar acest lucru ar pune sănătatea clienților în pericol. Iată la ce trebuie să fie atenți oamenii.
- ANSVSA a făcut controale în România
- Ce nereguli au fost descoperite
Pentru a evita orice risc de infecție, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a continuat controalele în România și înainte de sărbătorile de iarnă.
În această perioadă, românii cumpără mult mai multe alimente, iar printre cele mai dorite sunt toate tipurile de carne.
Peste 46 de tone de carne au fost confiscate de ANSVA din piețele din România, înainte de sărbătorile de iarnă
Aceste alimente sunt un pericol pentru sănătate, dacă nu respectă toate normele de siguranță impuse, astfel că ANSVSA a făcut controale în acest sens, pentru a-i ține pe oameni departe de pericol. Așadar, au fost confiscate 46 de tone de carne din piețele duin România și au fost aplicate sancțiuni conform legii.
De asemenea, au fost emise mai multe orodonanșe de oprire temporară a activității și ordonanțe de interzicere a desfășurării activității, acolo unde cazurile au fost mai grave.
Inspectorii au găsit nereguli grave, motiv pentru care transmit un semnal de alarmă în ceea ce îi privește pe clienți. Este recomandat să achiziționeze carne doar din locuri sigure.
”Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 478 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3.550.000 de lei. Totodată, au fost emise 7 Ordonanţe de suspendare a activităţii şi 5 Ordonanţe de interzicere a activităţii”, a transmis ANSVSA.
Ce nereguli au fost găsite
Comercianții de carne și produse lactate, categoria cea mai preduspusă la deteriorare, trebuie să respecte câteva norme importante în acest sens. În caz contrar, marfa se poate altera.
Printre neregulile găsite se numără depozitarea incorectă, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, produse expirate puse la vânzare, vânzarea păstrăvilor vii fără documentele necesare sau lipsa echipamentului de protecţie pentru personalul angajat.