Peste 500 de persoane, evacuate din clădirile din Hunedoara din cauza cutremurului. Imobilele au risc ridicat de prăbușire
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.02.2023 la 09:11
Actualizat pe 23.02.2023 la 09:11
Mai mult de 500 de persoane, dintre care peste 100 de copii, trăiesc o adevărată dramă în Hunedoara, din cauza cutremurului. Ca să evite un posibil dezastru, autoritățile au decis să le evacueze, din cauză că locuiau în clădiri cu risc ridicat de părbușire.
- Peste 500 de persoane au fost evacuate din clădiri în Hunedoara
- Aproximativ 120 sunt copii
Cutremurul a creat daune și momente de panică pentru mulți oameni din județele Gorj și Hunedoara, mai ales după imaginile și scenariile îngrozitoare din Turcia. Din frica autorităților de a nu se ajunge la un dezastru, peste 500 de persoane, printre care și copii, au fost evacutate din mai multe clădiri din Aninoasa, din cauza riscului de prăbușire ridicat.
Peste 500 de persoane au fost evacuate din Hunedoara
Mai exact, este vorba despre 562 de persoane, dintre care 118 copii, care locuiesc în 11 clădiri din Aninoasa, județul Hunedoara. Autoritățile au sesizat că imobilele sunt într-o stare avansată de degradare, din cauza cutremurelor din ultima perioadă din Gorj.
Decizia a fost luată după ce autoritățile s-au întâlnit într-o ședință și au căutat soluții pentru aceste persoane, astfel încât în cazul unui cutremur, clădirea în care locuiesc să nu se prăbușească cu ei în interior. Așadar, după o analiză a experților și un document în acest sens, cea mai bună soluție a fost ca 11 clădiri să fie golite, iar oamenii să își părăsească locuințele.
”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în şedinţă extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcţii, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în oraşul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj şi s-au resimţit şi în Valea Jiului.”, a transmis ISU Hunedoara.
Autoritățile caută spații de cazare
După ce au fost scoși din locuințele lor, oamenii trebuie să fie cazați undeva. Așadar, acum autoritățile trebuie să găsească, în regim de urgență, spații de cazare pentru cei evacuați, fiind vorba despre nu mai puțin de 182 de familii. Se pare că imobilele din care au fost evacuați sunt mai vechi de 100 de ani și au fost reabilitate niciodată.
Citește și: Nou cutremur în România în timpul nopții. În ce zonă a avut loc seismul și ce magnitudine a înregistrat