Picnicurile, permise în aer liber, dar doar cu anumite condiții! Ministrul Sănătății: „Trebuie să intrăm în normalitate, dar gradual”

Picnicurile, permise în aer liber, dar doar cu anumite condiții! Ministrul Sănătății: „Trebuie să intrăm în normalitate, dar gradual” © Arhivă

Nelu Tătaru a declarat în această seară, 12 mai, că picnicurile vor fi permise în aer liber, însă acest lucru va fi posibil doar respectând anumite condiții. Iată care sunt acestea!

Ministrul Sănătății a transmis la Antena 3 că picnicurile vor fi permise în parcuri, în limita a trei persoane. 

În același timp, Nelu Tătaru a anunțat că le recomandă autorităților locale să redeschidă parcurile, însă fără locurile de joacă pentru copii.

„Picnicurile în aer liber sunt permise dacă nu ieșim din localitate. Parcurile nu le-am închis noi. Au fost închise de autoritățile locale. Recomandarea este să le redeschidă, dar nu și locurile de joacă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a mai spus că românii trebuie să intre în normalitate, dar acest lucru va avea loc în mod gradual. Cetățenii vor trebui să dea dovadă în continuare de responsabilitate.

„Trebuie să intrăm în normalitate, dar gradual, precaut, controlat”, a mai declarat Nelu Tătaru.

În ce condiții pot merge românii la mare sau la munte după 15 mai

Nelu Tătaru a mai transmis în această seară că românii vor putea merge la mare sau la munte după 15 mai dacă au o proprietate în acele locuri.

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise - nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro