Piețele agroalimentare din România nu se închid după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2

Piețele agroalimentare din România nu se închid după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2 © Pixabay

După ce a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 2, mai multe locuri publice au fost închise, însă nu și piețele agroalimentare.

Conform Asociației Administratorilor de Piețe din România, piețele agroalimentare vor rămâne deschise, însă vor fi mereu dezinfectate, iar pentru cumpărători autoritățile vin cu rugămintea de a evita pe cât posibil formarea grupurilor.

„În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a precizat Ioan Teodor Birț, conform Mediafax.

Hotărârea ca piețele să rămână deschise și după data de 23 martie 2020 a fost luată pentru a veni în ajutorul producătorilor, dar și a cumpărătorilor. Astfel, producători au unde să își vândă fructele și legumele, iar cumpărătorii au de unde să se aprovizioneze cu alimente proaspete.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro