Plaja din România care are cel mai fin nisip. Este comparată adesea cu cele de pe insulele exotice / FOTO
Publicat pe 25.06.2023 la 21:19 Actualizat pe 25.06.2023 la 21:19
România este un loc aparte! Dacă țara noastră are o mulțime de locuri frumoase, trebuie să recunoaștem că printre ele se numără și litoralul românesc care, exceptând anumite aspecte, este unul din cele mai vizitate, mai ales de români. Ei bine, printre plajele cele mai căutate și vizitate, se află și plaja care are cel mai fin nisip, dar nu se află în județul Constanța. Care este locul comparat adesea cu cele de pe insulele exotice.
- Sulina este plaja din România care are cel mai fin nisip
- Este comparată adesea cu cele de pe insulele exotice
În România există o plajă care deține cel mai fin nisip. Ei bine, spre surprinderea noastră și a multora, acest loc nu se află în grupul de plaje regăsite pe litoral, la Marea Neagră.
Sulina, plaja din România care are cel mai fin nisip
Există o plajă în țara noastră care deține cel mai fin nisip. Mai mult decât atât, pentru cei care nu știu, este cea mai întinsă plajă, având o lățime de 150 de metri. Mai mult decât atât, o altă particularitate a acestei plaje sălbatice este că aici vei găsi apă puțîn adâncă, dar și specii protejate la nivel internațional, cum ar fi Garofița, Convolvulus de nisip din familia liane.
Tot în acest loc vei găși dune spectaculose, protejate deasemenea, și anume dunele albe de cătină. În acest loc ai tot ce ți-ai dori, de la plaje mari, apă cristalină, canale de apă ascunse, și mâncare de calitate la prețuri mici.
Ei bine, dacă te saturi de plaja din România care are cel mai fin nisip, aici vei găși și câteva obiective turistice. Pe lângă plajă, poți să vizitezi cimitirul maritim, unic în România și în Europa, sau poți merge la farul de la Sulina, care datează din 1802.
Plaja din Grecia care va fi închisă
Potrivit Antena 3 CNN, câțiva experți de la Organizația de Planificare și Protecția Antiseismică (OASP) au făcut verificări pe plaja Navagio și au sesizat faptul că în zonă există un risc ridicat de alunecare de teren, care este cauzat de stâncile erodate care se află în jurul plajei.
„Siguranța rezidenților și a vizitatorilor este mai presus de orice, iar decizia a fost luată ținând cont de noile date științifice ale OASP și ale președintelui acestuia, profesorul Efthymios Lekkas, având în vedere numărul mare de vizitatori din zonă în timpul sezonului turistic”, a precizat ministrul Vassilis Kikilias.
CITEȘTE ȘI: Plaja din Grecia care va fi închisă! Este vizitată și iubită de mulți turiști din România