Plan Roșu activat la Dolj. Mai mulți copii s-au intoxicat în urma dezinsecției de la școală

Plan Roșu activat la Dolj. Mai mulți copii s-au intoxicat în urma dezinsecției de la școală © Arhiva

Autoritățile din Dolj au decis activarea Planului Roșu de intervenții, după ce mai mulți elevi de la o școală gimnazială au ajuns la dispensarul din comuna Daneț, cu simptome de intoxicație.

Așadar, mai multe echipaje de salvare au fost chemate să acționeze în localitatea Daneți din Dolj. S-a anunțat că aproximativ 20 de elevi au simptome de intoxicație, greață, vărsături și amețeli, după ce în școală a fost efectuată o dezinsecție. Pe lângă echipajele SMURD au fost solicitate trei autospeciale pentru victime multiple, scrie adevarul.ro.

Oamenii legii au activat Planul Roșu de intervenție, după ce profesorii au suspectat că elevii au fost intoxicați. Nu se știe exact când a fost efectuată operațiunea de dezinsecție în unitatea de învățământ.

O adevărată tragedie a avut loc în această toamnă la Timișoara. După ce a fost făcută deratizarea în bloc, o femeie, fiul ei de trei ani, dar și un alt copil, un bebeluș de numai zece zile, au murit. În total, 20 de oameni au ajuns atunci la spital, mulți dintre ei având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. Potrivit tion.ro, oamenii s-au intoxicat cu fosfura de aluminiu, un compus anorganic, care are un grad foarte înalt de toxicitate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro