Poliția Română face apel în privința medicamentelor falsificate. Care este anunțul autorităților: „Sesizați orice suspiciune”
Publicat pe 25.02.2023 la 18:19 Actualizat pe 25.02.2023 la 18:19
Peste 60% dintre români nu fac diferența între medicamentele reale și cele falsificate. Poliția Română face apel în privința medicamentelor falsificate. Autoritățile informează, astfel, că românii trebuie să fie mult mai atenți la ambalajul pe care produsele le afișează pe cutie.
- Poliția Română face apel în privința medicamentelor falsificate
- Care este anunțul autorităților
Poliția Română face o avertizare serioasă în privința pericolului pentru sănătate al medicamentelor falsificate la care se expun milioane de oameni. Mai mult de 60% dintre români nu recunosc produsele reale.
Poliția Română face apel în privința medicamentelor falsificate
Recent, Poliția Română a desfășurat un studiu la nivel național, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Această cercetare vrea să scoată în evidență amploarea fenomenului de comercializare a medicamentelor și a suplimentelor alimentare falsificate.
Conform acestei cercetări, persoanele care vând medicamente contrafăcute promovează prețuri prețuri mai mici decât cele existente pe piață.
Anunțul făcut de Poliția Română
Poliția Română a făcut un anunț, recent, prin intermediul căruia recomandă achiziționarea de medicamente și suplimente alimentare doar de la comercianții autorizați. Autoritățile susțin informarea înaintea achiziționării.
Tot Poliția Română precizează că orice suspiciune sau neconformitate în legătură cu produsele cumpărate sau persoanele care comercializează astfel de medicamente trebuie să fie reclamată autorităților responsabile.
"Medicamentele și suplimentele alimentare neconforme pot avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră, de aceea este important să verificați elementele de siguranță ale acestora. Fiți atenți la lotul, numărul seriei sau codul produsului, ambalajul și numărul autorizației de punere pe piață. Verificați dacă produsul se regăsește în Nomenclatorul medicamentelor pentru uz uman și cumpărați doar produsele a căror autenticitate este garantată. Manifestați prudență atunci când achiziționați medicamente și suplimente alimentare.
Cumpărați doar de la comercianți autorizați și doar de pe site-uri securizate, autentice. Informați-vă cât mai bine, din diferite surse de încredere și consultați un medic sau un specialist înainte de a utiliza astfel de produse. Sesizați orice suspiciune în legătură cu site-ul sau produsele achiziționate și nu subestimați riscurile la care vă expuneți atunci când utilizați astfel de medicamente sau suplimente alimentare!", adaugă IGPR.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care te ajută să scazi febra. Cum să te vindeci fără medicamente