Poliția Română, răspunsuri noi despre Sărbătorile Pascale! ”Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel?”

Poliția Română, răspunsuri noi despre Sărbătorile Pascale! ”Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel?” © facebook

În această perioadă românii caută răspunsuri multe referitoare la situațiile în care vor fi puși cu ocazia Paștelui în contextul pandemiei de coronavirus. Poliția Română răspunde întrebărilor astfel încât populația să nu riște amenzi uriașe.

Anul acesta Paștele va fi atipic din cauza pandemiei de coronavirus care s-a năpustit asupra României, dar și a lumii întregi. Situația este din ce în ce mai dificilă și mai mult de atât, românilor le este greu să petreacă Paștele într-un mod diferit față de cel de până acum. 

Pentru că cetățenii țării vor să încerce să păstrează tradițiile și anul acesta, Poliția Româna face mai multe precizări referitor la modul în care românii își pot cumpăra un miel de Paște astfel încât să nu riște amenzi.

”Sărbătorile pascale, la un pas distanță…

❓Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico - sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

❓Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

❓Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.” ,  a anunțat Poliția Română într-o postare de pe Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro