Polițist corupt, făcut K.O., în public, de comisarul Berbeceanu / Decizie de ultimă oră
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 04.09.2020 la 23:50
Actualizat pe 04.09.2020 la 23:32
Fostul ofițer BCCO Liviu Schiau, condamnat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat care a dat un tun de 4,5 milioane de euro, a avut parte de o surpriză de proporții zilele trecute, în dosarul în care ceruse redeschiderea unui dosar penal al lui Traian Bebeceanu.
- Un polițist cu bube-n cazier a primit o lovitură, în public, într-un dosar cu Traian Berbeceanu.
- Individul a ajutat la „fabricarea” celebrului dosar al comisarului Berbeceanu.
„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul SCHIAU LIVIU (CNP ..........), împotriva ordonanţei de clasare, cu nr. 577/P/2016 din data de 06.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi menţinută prin ordonanţa nr. 1/II-2/13.02.2020 a Procurorului şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 C.p. şi fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 C.p., presupus a fi fost comise de Berbeceanu Traian, precum şi cu privire la infracţiunea de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 C.p., presupus a fi fost comisă de Păcurar Ştefan Nicolae. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p.obligă petentul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Fără cale de atac”, au decis, recent, magistrații.
Achitat în primă instantă, fostul ofiţer BCCO Liviu Schiau a fost condamnat, în 2016, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului. În același dosar a fost condamnat fostul director al Serviciului Român de Informații - Alba, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru aceleași infracțiuni grave. Cei doi au fost trimiși în judecată, alături de alte persoane acuzate că au sustras din mai multe state membre UE utilaje pe care apoi le-au vândut în România. Anchetatorii spun că prejudiciul creat depăşeşte 4,5 milioane de euro, peste 50 de utilaje agricole şi de construcţii fiind furate din ţări precum Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia şi Italia.
Conform procurorilor anticorupție, după ce dosarul respectiv a ajuns în instanță, Tarnu și Schiau au vrut să se răzbune pe Berbeceanu, care instrumentase dosarul, sub coordonarea DIICOT Hunedoara.
Citește și: Șeful Poliției Capitalei recunoaște că a greșit / Document exclusiv