Polițiștii de frontieră români, acuzați că îi torturează pe refugiații care ajung la graniță: „Îi biciuiesc, îi electrocutează și le dau foc la haine” / FOTO
Publicat pe 24.09.2020 la 11:12 Actualizat pe 24.09.2020 la 11:12
Polițiștii români de la granița țării sunt acuzați de mai multe ONG-uri din Serbia că îi torturează pe refugiații care vor să tranziteze teritoriul. Felurile în care imigranții ar fi tratați de autoritățile române este greu de imaginat, fiind bătuți cu biciurile, electrocutați și chiar și incendiați.
- Polițiști de fontieră, acuzați de cruzime
- Autoritățile române neagă acuzațiile
- Refugiați bătuți, electrocutați și incendiați
Mai mulți polițiști de frontieră sunt acuzați că ar fi torturat șapte imgranți străini și i-ar fi trimis în Serbia, potrivit Euronews. Unul dintre imigranți susține că ar fi fost bătut cu propriile cârje, având un picior amputat.
Aceste incidente nu sunt singulare, cu atât mai mult cu cât și alte grupuri de imigranți ar fi trecut prin aceste lucruri, în timp ce se deplasau spre o tabără din Serbia. Unii dintre ei au fost bătuți cu bastoanele, alții cu biciurile. Câțiva dintre ei chiar au fost și electrocutați și incendiați de către polițiștii de la frontiera României.
Polițiști de frontieră români, acuzați că îi torturează pe refugiați
Autoritățile, în schimb, se apără și susțin că nici un astfel de tratament nu i s-a aplicat vreunui refugiat ajuns la graniță, chiar dacă dispozitivele dotate cu senzori termici detectează foarte multe persoane care vor să tranziteze ilegat teritoriul.
Poliția de Frontieră din România a negat toate acuzațiile, susținând că polițiștii acționează doar conform legii.
Mai multe ONG-uri din Serbia au atras atenția asupra acestui fenomen care nu ar dura de ieri de azi, ci de mai bine de un an, deși actele de violență nu erau atât de crude.
„Au început cu cel puțin un an în urmă, însă acest tip de violență este recent, a început acum 3-4 luni. El a început mai ales odată ce presiunea migratorie a crescut și în România. Cu cât sunt mai mulți migranți, cu atât cazurile de violență se înmulțesc”, susține Rados Djurovici, directorul unui ONG.