Primele pregătiri pentru Postul Crăciunului. Tot ce trebuie să ştie un creştin pentru perioada ce urmează

Primele pregătiri pentru Postul Crăciunului. Tot ce trebuie să ştie un creştin pentru perioada ce urmează © Arhiva

Mai sunt doar două zile și va începe ultimul mare Post din acest an. Odată cu finalul anului vin sărbătorile de iarnă, dar începe și perioada de Post al Crăciunului, urmat de milioane de credincioși.

Postul Nașterii Domnului începe pe data de 15 noiembrie, așa cum a fost rânduit de Biserica Ortodoxă. Este un post lung și mai strict decât cel care se ține în perioada sărbătorilor de Paști. Credincioșii vor păși treptat în perioada sărbătorilor de iarnă și se vor putea bucura de deplin de bucatele ales de pe masa de Crăciun.

Postul Crăciunului. Cu două duminici înainte de a începe Postul, la Liturghie se citesc pasage speciale din Evanghelii, cele despre Pilda samarineanului milostiv și Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr. Acestea vorbesc despre dobândirea împărăției lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor credincioșilor, prin ajutorarea aproapelui.

Totodată, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, s-a stabilit ca minorii care nu au împlinit vârsta de șapte ani să fie dezlegați de Post, aceștia putând să mânânce aceleași alimente pe care le consumă și în timpul anului, iar femeile însărcinate vor posti doar prima și ultima săptămână din Postul Crăciunului.

În perioada Postului Crăciunului sunt mai multe dezlegări la Pește decât în cel al Paștelui. Lăsata secului din Postul Crăciunului este pe data de 24 decembrie, însă până atunci credincioșii trebuie să țină cont de alimentație, dar și de hrănirea sufletului cu rugăciune și fapte bune pentru apropiații lor. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro