Poșta Română a hotărât! Iată cum își vor primi pensiile persoanele izolate la domiciliu

Poșta Română a hotărât! Iată cum își vor primi pensiile persoanele izolate la domiciliu © Arhivă

Poșta Română şi-a anunţat decizia cu privire la măsuri în contextul epidemiei de coronavirus.
Potrivit hotărârii luate de Poșta Română, poştaşii îşi vor lua măsuri de precauţie atunci când vor livra pensiile persoanelor aflate în autoizolare.

Aceste măsuri presupun ca poşaştii să fie dotaţi permanent cu echipament de protecţie, costituit din mănuşi, ochelari de protecţie şi măşti.

„Compania Naţională Poşta Română se alătură demersurilor instituţionale de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 şi a dispus măsuri administrative pentru contactul controlat al salariaţilor poştali cu persoanele aflate în carantină sau autoizolare.

Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituţiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situaţiile mai sus menţionate”, arată reprezentanții Poștei Române, într-un comunicat.

Conform reprezentaţilor Poştei, Ministerul Sănătății nu a stabilit faptul că ar exista posibilitatea de risc de contaminare atâta timp cât poștașii vor purta ochelari de protecţie, măşti şi mănuşi când livrează prestațiile sociale cei aflaţi în autoizolare.

În ceea ce priveşte cazurile excepţionale, adică persoanele internate în spital se poate întocmi o procură.

„În acest moment, ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie.

Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa”, a mai spus aceeaşi sursă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro