Poți să iei Covid din apă? Dar de pe ambalajele de alimente? Ce spun specialiștii
Publicat pe 04.09.2020 la 20:57 Actualizat pe 04.09.2020 la 23:47
Diferite speculații au apărut în urma apariției coronavirusului. Una dintre acestea se referă la posibilitatea contractării virusului și prin intermediul apei, dar și al alimentelor achiziționate de la magazin./ Care este, însă, părerea specialiștilor?
- Poți lua coronavirus din apă?
- Sunt fructele și alimentele surse de contaminare?
- Ce spun specialiștii
Poti sa iei covid din apa, de la piscina?
Potrivit cercetătorilor din domeniu din Statele Unite, coronavirusul nu se poate răspândi prin apă, astfel că înotul la piscină sau în mare nu reprezintă un pericol pentru populație.
Potrivit unui articol apărut în The New York Post, Centrul de Control și Prevenire a Bolilor a transmis că „nu există dovezi că Covid-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor și a căzilor”.
Astfel, clorul prezent în apa piscinelor distruge coronavirusul. La fel se întâmplă și în apele sărate ale mărilor, fiind aproape imposibilă dezvoltarea particulelor de virus.
Poti sa iei coronavirusul de pe fructe si legume proaspete?
În ceea ce privește frunctele și legulele proaspete, s-a demonstrat, pe baza unor studii clinice, că se pot găsit urme de virus ingerate prin intermediul alimentelor contaminate, însă nu s-a confirmat nici o infecție datorată acestei acțiuni, ci doar câteva simptome digestive.
Poti sa iei covid de pe ambalajele alimentelor? Ce trebuie sa faci cand vii de la cumparaturi
În această perioadă, oamenii trebuie să practice ditanțarea socială, însă acest lucru nu poate fi mereu respectat, dat fiind faptul că fiecare trebuie să își procupe hrana. Alimentele ambalate trec printr-un proces amplu până ce ajung pe rafturile magazinelor spre comercializare, astfel că fiecare produs este purtat prin mai multe perechi de mâini, până ce sunt cumpărate de consumatori.
Cum se transmite cel mai usor coronavirusul
Coronavrusul este un virus ce se transmite pe cale aeriană, în special pe cale respiratorie, adică prin strănut, tuse, putând rezista în aer până la 3 ore, dar și prin suprafețele contaminate și nedezinfectate la timp.
Citește și: Sex în pandemie, doar cu mască şi fără săruturi! Ce sfaturi a dat un medic celebru