Președintele Klaus Iohannis, declarații la finalul vizitei Spitalului de Campanie ROL II: "Suntem pregătiți"

Președintele Klaus Iohannis, declarații la finalul vizitei Spitalului de Campanie ROL II: "Suntem pregătiți" © captura video

Klaus Iohannis a vizitat, împreună cu Premierul Ludovic Orban și Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, spitalul ridicat de Armata Română, ROL II.

Președintele a vorbit, la sfărșitul vizitei, despre cât de pregătit este statul român pentru tratarea bolnavilor, dar și pentru întâmpinarea unui număr ridicat de cazuri.

"Suntem aici, în această locație, să vizităm un spital militar care este pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome de COVID-19. Este impresionant ce a reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune.", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis consideră că România poate face față oricărei crize ce ar putea să apară în viitor.

"Suntem pregătiți. România este pregătită pentru a face față căt se poate de bineăacestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină aceastp criză, care din păcate va mai dura, vom face o analiză la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua măsurile e pentru a avea dotările să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru, și în acest sens îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți.", mai spune Președintele.

Sfaturile Președintelui Klaus Iohannis pentru români

Președintele a oferit câteva sfaturi în ceea ce privește protejarea împotriva infecției cu noul coronavirus.

"Evitați contactul cu alți oameni, evitați să vă atingeți, evitați să vă îmbrățișați, evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni. Respectați toate normele de igienă. Oricât de paradox ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane.", a continuat Iohannis.

Președintele mai afirmă și că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19: "Lucrurile vor continua să fie mai grave. Ne aștemptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toșii că și statul se pregătește din ce în ce mai bine. Îmi dores foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme."


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro