Prețul carburantului s-a ieftinit. Motorina a atins cel mai mic prag de la izbucnirea războiului
Publicat pe 19.04.2023 la 12:11 Actualizat pe 19.04.2023 la 12:12
Vești bune pentru șoferii din România! Ei pot da fuga la stațiile de alimentare cu carburant pentru că prețul motorinei s-a ieftinit. La mai mult benzinării prețul a ajuns sub 7 lei litrul, cel mai mic de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent. Cât a ajuns să coste astăzi un litru de motorină.
- Prețul carburantului s-a ieftinit
- Motorina a atins cel mai mic prag de la izbucnirea războiului
Săptămână de săptămână prețul carburantului din România suferă modificări. Dacă avem parte de scumpiri exagerate în unele zile, în altele ne uimim de cât de mult a scăzut valoarea acestuia. Astăzi a fost înregistrat cel mai mic preț la motorină de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina și până în prezent.
Prețul carburantului s-a ieftinit
Astăzi, 19 aprilie 2023, motorina s-a ieftinit. Valoarea acestui carburant a scăzut sub preţul de 7 lei pe litru. astfel, este pentru prima dată de la declanşarea războiului din Ucraina și până în prezent când se întâmplă o asemenea diferența de preț.
Mai mult decât atât, astăzi, cea mai ieftină motorină standard a inregsitrat un cost de 6,98 lei litrul la staţia Petrom din Bucureşti, de pe strada Dr. Herescu, sector 5.
La benzinăria Lukoil, la staţia din b-dul Preciziei, sector 6, motorină standard costă 6,99 lei litrul.
În schimb, la restul staţiilor, motorina standard trece astăzi de 7 lei litrul.
La mijlocul lunii februarie a anului trecut, înainte de izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, cea mai ieftină benzină standard la Petrom inregsitra un preț sub 7 lei litrul.
Şi benzina s-a ieftinit astăzi, cu 0,03 lei pe litru la staţiile Petrom, OMV şi Lukoil, şi cu 0,02 la Rompetrol şi Mol.
De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă
Mulți șoferi români se întreabă de ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă. Ei bine, prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină.
Însă, diferența este făcută de zilele în care are loc schimbarea. acest lucru a fost constatat de Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.
Explicația este una simplă. Atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, și invers.
CITEȘTE ȘI: Prețul carburanților a crescut, din nou, în România. Cât costă un litru de benzină sau motorină la pompă