Veşti importante pentru români! Ce se întâmplă cu preţurile la electricitate şi gaze naturale în 2019

Veşti importante pentru români! Ce se întâmplă cu preţurile la electricitate şi gaze naturale în 2019 © foto simbol Pixabay

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat care vor fi preţurile la electricitate şi gaze naturale până în 2022.

Preţurile rămân nemodificate, vor îngheţa până în perioada anului 2022. Termenele aplicabile sunt perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 pentru energia electrică şi 01.01.2019 – 28.02.2022 pentru gazele naturale.

Clienţii finali casnici de energie electrică şi gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, vor avea la dispoziţie mai multe facilităţi menite să-i protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte.

Aşadar, clienţii beneficiază de câte un instrument de comparare a preţurilor sau ofertelor-tip, destinat tuturor celor interesaţi să-şi aleagă sau să-şi schimbe furnizorul de energie electrică şi/sau gaze naturale din piaţa concurenţială. Astfel, este permisă compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizori, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

Clienţii au posibilitatea de a reveni din piaţa concurenţială pe piaţa reglementată, în situaţia în care consideră că este mai avantajos, potrivit observator.tv.

Preţurile la electricitate şi gaze naturale, îngheţate până în 2022

Clienţii casnici de energie electrică care doresc să revină din piaţa concurenţială la serviciul universal se vor adresa furnizorilor de ultima instanţă din zona lor de reţea, având asigurat preţul avizat de ANRE.

În ceea ce priveşte gazele naturale, clientul casnic are dreptul să revină la furnizarea reglementată şi se poate adresa furnizorului care are această obligaţie, în vederea încheierii unui contract aferent furnizării gazelor naturale în regim reglementat la preţul de furnizare aprobat de ANRE.

Pentru a afla care este furnizorul de gaze naturale care are obligaţia să îi asigure furnizarea gazelor naturale în regim reglementat, clientul casnic se poate adresa furnizorului actual.

Furnizorul actual are obligaţia să îl informeze în acest sens.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro