Prețuri mari, facilități zero! De asta au parte localnicii din zona Herăstrău, care au plătit avansuri de 100.000€ pentru apartamente, însă blocurile nu au ieșire la stradă
Publicat pe 09.08.2022 la 12:50 Actualizat pe 09.08.2022 la 12:50
În zona Herăstrău, a Capitalei, spațiul verde a fost acoperit de zecile de proiecte rezidențiale. Oamenii au fost păcăliți și au achitat avansuri de peste 100.000 euro pentru un apartament, încă din faza de proiect.
- Zona Herăstrău a devenit aglomerată de blocuri și lipsită de spații verzi
- Localnicii se plâng de noile proiectele rezidențiale
Zona Herăstrău, aglomerată de blocuri și lipsită de spații verzi
În zona cu cea mai scumpă piață rezidențială din țară, Herăstrău, au fost construite blocuri lângă blocuri, printre străzile înguste, sacrificând tot spațiul verde. Un dezvoltator și-a întins șantierul până în gardurile vecinilor, blocându-le, astfel, mașinile în curți ani de zile. "Vrăjiți" de proiectele virtuale vândute pe internet, cumpărătorii de bună credință au achitat avansuri de peste 100.000 euro pentru un apartament, încă din faza de proiect. Așa s-a întâmplat și într-un complex rezidențial, unde dezvoltatorul a promis un mod de viață select, cu împrejurimi verzi și aerisite. Însă, totul s-a dovedit a fi minciună.
Dezvoltatorul a blocat ani de zile accesul locatarilor din zonă
Printre casele și construcțiile mărginite de o alee îngustă se ridică înghesuite cinci blocuri de câte cinci etaje. Dezvoltatorului nu i-a păsat de ceea ce se întâmpla în zonă, așadar și-a văzut de construcția lui în continuare. A sacrificat spațiile verzi și a amplasat gardul pentru organizarea de șantier pe singurul drum de acces din complex, chiar lângă casele oamenilor, blocându-le mașinile în curți. După ani de zile, amendat de primărie și dat în judecată de locuitorii din zonă, dezvoltatorul a mutat gardul. Însă, problema drumului de acces încă nu a fost rezolvată. Este vorba de o alee îngustă și încă neasfaltată care descarcă traficul într-o stradă la fel de neîncăpătoare. Cum sunt de altfel toate drumurile din acest cartier. Cum autorizațiile au produs deja efecte juridice, anularea lor este o luptă aproape imposibilă. Autoritățile dovedesc în mod repetat că nu sunt în stare să facă ordine pe piața imobiliară. ConsultanțIi în urbanism ne sfătuiesc să nu cumpărăm imobiliare aflate în faza de proiect, să așteptăm măcar să vedem clădirea ”la roșu” și să nu semnăm niciun act până nu consultăm un avocat.