Prima localitate din ţară în carantină! Oamenii nu au voie să iasă fără declarația pe propria răspundere
Publicat pe 08.10.2020 la 09:23 Actualizat pe 08.10.2020 la 09:25
Numărul cazurilor de coronavirus crește alarmant de la o zi la alta, iar autoritățile au început să ia din nou decizii dure pentru România! Care este prima localitate din ţară în carantină? Oamenii nu au voie să intre sau să iasă fără declarația pe propria răspundere! Rata de infectare este de 4,74 la mia de locuitori!
- Prima localitate din ţară în carantină!
- Oamenii nu au voie să iasă fără declarația pe propria răspundere!
- Rata de infectare este de 4,74 la mia de locuitori!
De necrezut ce ravagii face din nou COVID-19 în țara noastră. Ieri a fost înregistrat un nou recod de infectări cu virusul ucigaș, iar 82 de persoane au pierdut lupta cu boala. Acum, din cauza situațiiei critice cu care ne confruntăm, autoritățile au decis să ia din nou măsuri dure. Astfel că, localitatea Cuca din județul Galați a intrat în carantină pentru 14 zile.
Prima localitate din ţară în carantină
Este prima localitate din România care a intrat din nou în carantină, după ce s-a încheiat pandemia din vară. Potrivit informațiilor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Galați, rata de infectare în comuna din județul Galați este de 4,74 la mia de locuitori. Astfel că, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a decis instituirea carantinei timp de 14 zile pentru comuna Cuca.
Începând de astăzi, 8 octombrie, de la orele 05:00, este permisă atât intrarea, cât și ieșirea mijloacelor de transport auto pentru transportul călătorilor sau al mărfurilor, care se deplasează pe rutele: DN 24 D Galați - Bârlad; DJ 255 Rediu - Cuca - intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești - Cuca - intersecție cu DN 24 D.
Oamenii nu au voie să iasă fără declarația pe propria răspundere
De asemenea, începând de astăzi, oamenii vor intra și vor ieși numai cu declarație pe propria răspundere. Pe lângă declarație, persoanele care vor să părăsească comuna, trebuie să arate autorităților legitimația de serviciu și adeverința de salariat eliberată de angajator, dar mai ales, ștampilată și semnată.