Prima suspiciune de coronavirus în Braşov, după ce o femeie s-a întors din Lombardia

Prima suspiciune de coronavirus în Braşov, după ce o femeie s-a întors din Lombardia © Arhiva

Virusul din China a ajuns şi în România şi a făcut până în acest moment 15 victime.

În România coronavirusul a fost contactat până în acest moment de 15 persoane. Acum un prim caz de suspiciune de coronavirus a fost depistat şi în Braşov. O femeia care s-a întors pe data de 27 februarie din Lombardia, Italia, prezintă simptomele specifice virusului Covid-19. Până să ajungă pe mâna medicilor, femeia s-a autoizolat la domiciliu.

Braşoveanca a fost transportată duminică seara cu izoleta la Spitalul De Boli Infecţioase din Braşov.

În urma primelor consultaţii la care a fost supusă femeia, medicii au constat că aceasta prezintă febră, vărsături şi cefalee.

"Au fost recoltate probe. Pacienta s-a autoizolat la domiciliu când a venit din Italia", conform cadrelor medicale.

Până la momentul de faţă nicio persoană nu a fost confirmată cu virusul ucigaş din China în Braşov. Însă 209 persoane sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de DSP, potrivit Instituției Prefectului.

Evenimente interzise în România, de teama coronavirusului

Autorităţile au decis interzicerea evenimentelor la care participă mai mult de o mie de persoane, pe întreg teritoriul României, până la finalul lunii martie. De asemenea, autorităţile locale pot lua decizia de a interzice şi evenimentele cu mai puţin de o mie de persoane. 

„Se interzic activitățile unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă”, a anunțat Raed Arafat.

„Referitor la adunările sub o mie de oameni, deciziile vor fi nuanțate și se vor aplica anumite criterii de evaluare a riscului. Se va lua în considerare densitatea mulțimii, raportată la suprafața în care se găsesc acești participanți.

Se va ține cont și de scopul și tipul evenimentului – sportiv, politic, cultural, religios”, a completat secretarul de stat Horațiu Moldovan.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro