Primele cazuri de Flurona în România! Care sunt simptomele și de ce au nevoie pacienții de internare
Publicat pe 09.01.2023 la 08:43 Actualizat pe 09.01.2023 la 08:43
Tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate în ultima perioadă. Au fost confirmate primele cazuri de Flurona la noi în țară. Care sunt simptomele și de ce au nevoie pacienții de internare. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la îmbolnăvirea simultană cu gripă și COVID-19.
- Primele cazuri de Flurona la noi în țară
- Care sunt simptomele
Românii se tem că ar putea trece din nou prin clipe de coșmar din cauza gripei. Oamenii sunt „amenințați” de Flurona, o infectare simultană cu viruși. La ce categorie de persoane au fost confirmate primele cazuri.
Primele cazuri de Flurona la noi în țară
Primele cazuri de Flurona au fost confirmate la copii, la spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la simptomele infectării. Specialiștii sunt de părere că persoanele care au infecția dublă au nevoie de internare pentru a avea parte de tratamentul necesar.
Potrivit medicilor, Flurona are o simptomatologie care începe brusc. Persoanele infectate se confruntă, în general, cu dureri de cap, articulare și musculare. Medicul Adrian Marinescu susține că se așteaptă să mai existe astfel de situații în viitorul apropiat, mai ales pentru că sunt multe cazuri de gripă în țară.
„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri. Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a mărturisit medicul Adrian Marinescu, potrivit antena3.ro
Infectarea nu a fost confirmată la adulți
Primele informații arată că nu au fost confirmate cazuri de Flurona la adulți până în momentul de față. Toți pacienții infectați cu gripă și COVID-19 sunt copii, care se află internați după ce au mers la spital.
„În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a adăugat medicul pentru sursa citată mai sus.
Viața copiilor care au ajuns pe mâinile medicilor din cauza infectărilor nu a fost pusă în pericol. Simtomele infectării sunt severe și se resimt brusc.