Primele declarații ale lui Florin Cîțu, după ce a depus mandatul de premier

Primele declarații ale lui Florin Cîțu, după ce a depus mandatul de premier © Hepta

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, că Florin Cîțu și-a depus mandatul, cu doar câteva minute înainte de a primi votul Parlamentului. Acum, actualul ministru al Finanțelor a făcut și primele declarații, prin care își motivează decizia.

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu își motivează decizia de a depune mandatul de prim-ministru desemnat ca fiind una luată „în contextul prin care trece astăzi România”. Ministrul Finanțelor se apără în fața valului de critici venit atât din partea colegilor din clasa politică, dar și din partea oamenilor de rând revoltați.

Cum se apără Florin Cîțu

În mesajul său, Cîțu explică faptul că, practic, a renunțat la mandat pentru a-i face loc lui Ludovic Orban, în contextul în care alegerile anticipate nu mai sunt un lucru dorit de nimeni în această perioadă sensibilă.

„Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.

Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.

Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.

Mulțumesc pentru încredere și susținere”, a scris Cîțu.

Cîțu este atacat din toate părțile

La scurt timp după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul, au venit și reacții virulente din partea oamenilor, nu doar cei din clasa politică. Gestul lui Cîțu a fost clasificat ca fiind unul „iresponsabil” de mai mulți lideri de partid, care se pregătesc acum să meargă la noi negocieri cu președintele Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui nou premier.

Președintele României va face declarații la ora 18.00.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro