Primele imagini cu restaurantul lui „Pescobar” din Timişoara, închis de comisarii ANPC. Ce nereguli au fost găsite în timpul controlului / FOTO
Publicat pe 21.09.2023 la 13:28 Actualizat pe 21.09.2023 la 13:58
Renumitul restaurant din Timişoara al lui "Pescobar" a fost închis de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Tot aceștia au fost cei care au publicat şi primele imagini cu neregulile găsite în timpul controlului efectuat.
- Taverna Racilor Timişoara, închis de comisarii ANPC
- Primele imagini cu neregulile găsite în restaurant
Recent, restaurantul "Taverna Racilor" din Timişoara, local deţinut de Paul Nicolau, cunoscut în mediul online drept Pescobar, a fost închis în urma unui control efectuat de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Restaurantul lui "Pescobat" din Timişoara, închis de comisarii ANPC
Mai mult decât atât, în urma informațiilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), se pare că renumitul local deschis la Timişoara de Pescobar avea autorizaţie de la ONRC şi DSVSA, însă, nu deținea autorizaţie şi din partea Primăriei Timişoara.
Astfel, în urma controlului care a avut loc recent, șefii ANPC au aplicat două sancţiuni contravenţionale. Este vorba despre un avertisment, dar şi o amendă în valoare de 15.000 de lei.
Primele imagini cu neregulile găsite în restaurant
Pe lângă cele menționate, oamenii legii au dispus oprirea temporară a serviciilor până la rezolvarea lor, dar şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.
"Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare - spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare -caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate: 136 kg. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).
Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut", se arată într-un comunicat al ANPC.