Primele măsuri la nivel naţional după moartea copilului din Piteşti, anesteziat la dentist. Victor Costache a făcut anunţul

Primele măsuri la nivel naţional după moartea copilului din Piteşti, anesteziat la dentist. Victor Costache a făcut anunţul © arhivă

Noi detalii în cazul copilului de patru ani din Piteşti, mort în urma anesteziei făcute la clinica stomatologică. Victor Costache, ministrul demis al Sănătăţii, a anunţat prima serie de măsuri pe care autorităţile le vor lua, pentru ca o astfel de tragedie să nu se repete. 

Victor Costache a vorbit despre cazul copilului de patru ani din Piteşti, care a murit după anestezia generală făcută la o clinică stomatologică. Ministrul demis al Sănătăţii a precizat, la un post tv, că moartea băieţelului "a fost o tragedie care nu trebuie să se mai repede". 

Costache a precizat că "Ministrul Sănătăţii, ca de obicei, a reacţionat imediat şi clinica a fost închisă în aceeaşi zi. Echipele de la DSP au făcut imediat un control şi activitatea a fost suspendată. S-a dat o anestezie generală cu un coctail medicamentos puternic, fără posibilitatea de a monitoriza, fără să existe oxigen, fără să existe monitor, fără să existe o sală de trezire. Şi acest fenomen trebuie încetat".

Astfel, autorităţile au în plan să implementeze un set de măsuri pentru prevenirea altor evenimente nefericite de acest gen. 

Ministrul demis al Sănătăţii a declarat că este vorba despre câteva norme minime de securitate, care, la clinica din Piteşti nu erau respectate. La nivel naţional, se va adopta un set de măsuri pentru ca "aceste drame să nu se mai repete în cabinetele stomatologice".

Practic, toţi cei care fac "astfel de manevre", vor fi obligaţi să aibă punctul de lucru de anestezie amintin de Victor Costache. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro