Prim-procuroarea șpăgară pregătește marea revenire / Condamnata Lora Constantinescu își albește cazierul
De Narcis Voica.
Publicat pe 06.06.2022 la 23:32
Actualizat pe 06.06.2022 la 23:32
Prim-procuroarea de la Buftea condamnată pentru că cerea șpăgi pentru a-i proteja pe hoții de mașini mai are puțin și se se întoarce la muncă, pentru a reprezenta statul român și a aplica legea cu profesionalism.
- Prim-procuroarea șpăgară de la Buftea vrea să se întoarcă la muncă, pentru a băga infractori după gratii
- Condamnata Lora Constantinescu a cerut reabilitarea, pentru a-și albi cazierul
- După ce colegii magistrați îi vor admite cererea, infractoarea poate să se întoarcă la muncă
Lora Constantinescu, individa condamnată definitiv pentru că, în calitate de prim-procuror adjunct al Parchetului Buftea, cerea și primea șpăgi ca să protejeze hoții de mașini, își pregătește marea revenire. Infractoarea-magistrat a deschis recent un proces, solicitând reabilitarea, iar ziua cea mare este la finele lunii, după care condamnata se poate întoarce la muncă, având un cazier curat ca lacrima.
Prin condamnarea definitivă din 2015, infractoarea Lora Constantinescu a avut un termen de cinci ani în care nu a avut voie să ocupe funcții publice, dar odată cu reabilitarea, toate restricțiile vor fi ridicate. „Prin decizia penală nr. 65 din 24.02.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatei CONSTANTINESCU AURELIA LORA, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea pe perioada executării pedepsei principale, cât și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată. Confiscă de la inculpata Constantinescu Aurelia Lora suma de 5.129 lei. Definitivă”, a precizat Direcția Națională Anticorupție.
Conform DNA, în perioada februarie – 17 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora, în calitatea sa de procuror, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani, primind suma totală de 5.129 de lei și bunuri, „pentru ca în schimb să își exercite influența pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet și asupra unor polițiști, astfel încât să fie ameliorată situația juridică a soțului denunțătoarei”. Acesta era cercetat în trei dosare penale, de către organele de poliție în legătură cu furtul unor autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru infracțiunea de dare de mită. În acest ultim dosar, soțul denunțătoarei a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. La data de 15 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora a pretins de la persoana denunțătoare, prin intermediar,o nouă sumă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei și două cartușe de țigări.
La data de 17 mai 2013, inculpata a primit de la persoana denunțătoare suma de 3.000 lei și două cartușe de țigări, procurorii anticorupție procedând la constatarea infracțiunii flagrante. La data de 18 mai 2013, la cererea procurorilor, Curtea de Apel a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Constantinescu Aurelia Lora pe o perioadă de 29 de zile, decizie confirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție la 24 mai 2013, prin respingerea recursului acesteia. În data de 7 iunie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în recurs, cerea inculpatei de liberare provizorie sub control judiciar, dispunând punerea în libertate a acesteia.