Primul oraș din România care ia noi măsuri. De luni, cei care ies din case trebuie obligatoriu să aibă nasul și gura acoperite

Primul oraș din România care ia noi măsuri © Pixabay

În plină pandemie de coronavirus, când România luptă cu tot ce are pentru a stopa virusul ucigaș și după ce Suceva  și comunele din împrejurimi au intrat în carantină totală, un oraș al țării își impune propriile reguli.

De luni, la Galați, cetățenii orașului trebuie să respecte o nouă lege. Pentru a stopa răspândirea virusului cu rapiditate în comunitate, atunci când oamenii au neapărată nevoie să iasă din case, autoritățile au decis ca aceștia să aibă obligatoriu nasul și gura acoperite.

Vineri, pe data de 3 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a decis impunerea mijloacelor de protecție a gurii și nasului în spațiile publice. Astfel, toți gălățenii, conform informării transmise de Prefectura Galați, nu mai au voie să iasă din case fără a avea fața acoperită.

Potrivit sursei citate anterior, în spațiile comerciale, piețe, instituții publice ori pe șantiere, gălățenii nu au voie să meargă fără a avea nasul și gura acoperite. De asemenea, angajatorii trebuie să aibă în vedere faptul că atenția lor trebuie îndreptată acum către angajați și cumpărători/vizitatori. Aceștia nu vor mai putea intra în clădire dacă se abat de la noua regulă impusă de autorități.

Totodată, în același comunicat transmis de către Prefectura Galați, autoritățile au precizat faptul că nu este obligatori ca cetățenii să poarte măști de protecție. La ieșirea din locuință, aceștia pot să își acopere gura și nasul cu eşarfe, măşti din pânză sau orice altceva care să le acopere jumătatea inferioară a feței, scrie Agerpres.

Autoritățile din Galați spun că au luat această decizia pentru a proteja comunitatea, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptomele specifice virusului ucigaș. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro