Primul weekend în care bucureștenii se vor putea bucura de mai multe zone de promenadă în Capitală! Decizia luată de Gabriela Firea pentru evitarea aglomerației

Primul weekend în care bucureștenii se vor putea bucura de mai multe zone de promenadă în Capitală! Decizia luată de Gabriela Firea pentru evitarea aglomerației

Acesta este primul weekend în care bucureștenii se vor putea bucura de aer liber și de zonele de promendată pe care Gabriela Firea a decis să le implementeze în Capitală!

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a anunțat în urmă cu o săptămână că weekend-urile vor fi altel în București începând cu data de 22 martie, atunci când bucureștii vor putea să se plimbe mult mai mult în aer liber deoarece mai multe artere importante din oraș vor deveni pietonale la fiecare sfârșit de săptămână, astfel încât să nu mai existe aglomerație. 

„Pentru a evita aglomeratia in parcuri si pentru a incuraja mersul pe jos, plimbarile in aer liber, amenajam 7 zone de promenada in centrul Bucurestiului, la sfarsit de saptamană. Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi având în vedere restricţiile de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori cu siguranţă să se plimbe mai mult prin oraş şi, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul oraşului, zone pietonale, de promenadă, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, anunța Gabriela Firea, pe Facebook.

Așadar, din acest weekend românii pot ieși la plimbare iar zonele de care se vor putea bucura sunt următoarele:

- Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
- Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei.
- Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.
- Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei.
- Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.
- Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
- Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a pieţei Unirii).


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro