Prin ce trece un șofer român de TIR, infectat cu coronavirus: „Nu mi-am văzut copiii și soția de pe 8 martie”

Prin ce trece un șofer român de TIR, infectat cu coronavirus © Arhivă

Un șofer român de TIR este una dintre persoanele depistate cu noul coronavirus, în Italia. Bărbatul a povestit, pentru o publicație locală, cum arată viața lui de când a primit diagnosticul și despre greutățile prin care trece. De câteva săptămâni bune nu și-a mai văzut nici copiii, nici soția, care trebuie protejați în fața virusului ucigaș.

Denumit de presa locală „Giuseppe”, un nume menit să-i protejeze anonimatul, românul este șofer de TIR și a fost primul rezident al localității italiene Gela depistat cu coronavirus. Șofer de TIR, este lăudat și apreciat de autorități pentru simțul de răspundere de care a dat dovadă din primele momente când a înțeles că are simptome specifice noului coronavirus.

Povestea șoferului român infectat cu coronavirus, în Italia

Giuseppe locuiește în Gela, o localitate din provincia Caltanissetta, din Sicilia. Este rezident de 15 ani și de 14 ani lucrează pentru o firmă de transport din zonă. Pe 8 martie, a fost trimis în nordul Italiei, pentru a efectua diverse transporturi de marfă. O săptămână mai târziu, când se întorcea spre casă, și-a dat seama că are febră, a povestit românul, pentru Rete Chiara.

„Când m-am întors din cursă, sâmbătă seara, 14 martie, l-am sunat pe angajatorul meu și i-am spus că simt temperatura puțin ridicată, fiindcă eu m-am informat mereu despre această situație, cum se manifestă, ce înseamnă”, a explciat românul.

Patronul i-a dat cheile de la casa lui de vacanță din Manfria, iar românul s-a autoizolat. 

După aceea, a urmat un adevărat calvar instituțional pentru român, care a ajuns și la spital, însă i s-a zis că nu are nimic și poate să se ducă acasă. I s-a făcut și testul pentru coronavirus, însă a ales să nu se întoarcă acasă. S-a dus tot la locuința patronului, iar două zile mai târziu, a aflat că are coronavirus.

„Am stat mereu singur. Nu am avut contact cu nimeni de când m-am întors, familia nu mi-am mai văzut-o din data de 8 martie”, a mai povestit bărbatul.

Românul a fost lăudat și de șeful lui.

„Este într-adevăr o persoană pe care să o admiri și este un foarte bun lucrător, probabil foarte puțini mai sunt ca el. Dacă toate persoanele ar fi ca el, lumea ar fi salvată, sincer!”, a explicat patronul firmei pentru care lucrează bărbatul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro