"Prinţul ţiganilor" a ajuns de râsul lumii! Lumea îşi dă coate când apare celebrul milionar

+3 click pentru
galerie

Unul dintre cei mai bogaţi interlopi din România, cunoscut drept "Prinţul ţiganilor", a ajuns într-o ipostază jenantă, din cauza datoriilor.

Cosmos Tănase a ajuns în faţa judecătorilor pentru că a „uitat” să-şi plătească facturile, către furnizorul de apă, aşa că societatea comercială a solicitat executarea silită a „Prinţului”. Cu toate că în primă instanţă a câştigat procesul, compania creditoare a atacat sentinţa, iar zilele trecute a obţinut executarea silită a interlopului. „Admite apelul formulat de către creditoarea SC Apavital SA împotriva încheierii civile nr. 1671/CS/09.02.2018 pronunţată de Judecătoria Iaşi, încheiere pe care o schimbă în totalitate. Admite cererea de încuviinţare executare silită formulată de creditoarea SC Apavital SA. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu: factură fiscală seria AV564/16164077/08.04.2016 şi factură fiscală seria AV564 nr. 16233965/09.06.2016 împotriva debitorului Tanase Cosmos, în vederea recuperării creanţei în valoare de 2712,40 lei reprezentând: 1444,84 lei contravaloare factură fiscală seria AV564/16164077/08.04.2016 şi 1267,56 lei factură fiscală seria AV564 nr. 16233965/09.06.2016, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Definitivă", au decis magistraţii.

Salvat de judecători

În 2012, Cosmos Tănase a fost acuzat de trafic de cocaină, iar dosarul a fost considerat cea mai mare reuşită a procurorilor DIICOT. Asta deoarece “toată lumea” ştia cu ce se ocupa Cosmos, însă nu exista nicio probă concretă. Condamnat în 2014 la şapte ani de temniţă, “Prinţul ţiganilor” a reuşit să iasă după doar trei ani de detenţie. Cosmos a reuşit să scape din spatele gratiilor cu ajutorul magistraţilor bucureşteni, care au considerat că acesta a plătit destul pentru faptele sale. „Instanța admite contestaţia formulată de contestatorul condamnat Tănase Cosmos; (…) admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Tănase Cosmos. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Tănase Cosmos din executarea pedepsei de șapte ani de închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului”, au decis judecătorii.

Cine este "Prinţul ţiganilor"

Originar din Brăila, Cosmos Tănase provine dintr-o familie extrem de vestită. Tatăl acestuia a ţepuit mai mulţi brăileni, aşa că, la cererea bulibaşelor locale s-a reunit staborul care a decis alungarea lui şi a familiei lui din oraş, potrivit presei locale. Cosmos, cel care a început să facă sute de mii de euro în urmă cu 25 de ani, s-a lansat în ”afaceri” ducând copii la cerşit în Germania. Cu toate că nimeni nu îl credea în stare, au existat mărturii șocante ale victimelor traficantului de carne vie potrivit cărora Cosmos Tănase îi pocnea cu ciocanul peste degete pe copiii traficați, pentru ca cerșetorii cu degetele sfărâmate să îi impresioneze pe trecători. Expulzat din Germania, Cosmos a început să fie renumit în România. În vara anului 2002, acesta a fost dat în urmărire generală într-un dosar de lipsire de libertate, pentru că a răpit un afacerist care refuza să plătească taxe de protecție. Ulterior, "Prinţul ţiganilor" a fost condamnat la 15 ani de pușcărie, după ce DIICOT Iaşi l-a acuzat de trafic de droguri de mare risc. Apoi, instanţa superioară i-a micşorat pedeapsa la 7 ani, iar după trei ani Cosmos a fost eliberat.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro