Proba care aruncă în aer dosarul Caracal! / Eroare capitală sau coincidenţă bizară?

+3 click pentru
galerie

Cazul Caracal ia o turnură neaşteptată, după ce în rechizitoriu s-au strecurat detalii suspect, menite să adâncească misterul monstrului care a şocat întreaga ţară.

Conform rechizitoriului întocmit de DIICOT, după ce a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, Gheorghe Dincă a încercat să distrugă, prin ardere, toate probele; cadavrul, lucrurile victimei, mocheta din camera de tortură şi până şi o parte din salteaua patului pe care a stat fata. O probă i-a scăpat, însă, printre degete: şapca fetei, care căzuse în spatele unei noptiere. „Din când în când, inculpatul s-a folosit de un lemn și o bară de fier cu lungimea de aproximativ 3 metri, pentru a scormoni în butoi și a observa proporția în care a ars cadavrul. Totodată, inculpatul Dincă Gheorghe a aruncat în foc și telefonul pe care victima îl folosise pentru a apela la 112, precum și toate obiectele ce l-ar fi putut incrimina, inclusiv jumătate din salteaua patului (cea pe care stătuse victima), pe care a tăiat-o și a aruncat-o în butoi, excepție făcând șapca de culoare roz a fetei, identificată în dormitor cu ocazia percheziției, în spatele noptierei. Acesta a aruncat în butoi și bucăți de mochetă ce se aflau în dormitor, pe jos, de o parte și de alta a patului”, precizează procurorii DIICOT.

Şapca roz apare în mai multe documente ataşate rechizitoriului, printre care şi Raportul I.N.C. – Serviciul de Biocriminalistică nr. 480385/S4/DE/28.07.2019: „(...) rezultă faptul că victima s-a aflat în camera de locuit a inculpatului Dincă Gheorghe, fiind descoperită o şapcă de culoare roz cu inscripţia NY, de care era ataşată o bandă tip scotch pe care erau lipite fire de păr ce au pus în evidenţă profilul genetic al victimei”.

Însă o şapcă roz sau roşie (din câte îşi aminteşte unul dintre martori) purta Dincă şi în momentul în care s-a dus la târg pentru a cumpăra un telefon, în timp ce Alexandra Măceşanu suna, disperată, la 112, implorând autorităţile să o salveze din mâinile criminalului. Bărbatul care i-a vândut lui Dincă telefonul a declarat în faţa procurorilor că „pe 24 sau 25 iulie o persoană mai în vârstă, peste 50 de ani solidă, îmbrăcată jerpelit având în cap o șapcă de culoare roșie sau roz trasă pe ochi a cumpărat de la acesta un telefon cu taste”.

Reporterii SPYNEWS au solicitat procurorilor DIICOT să explice dacă şapca purtată de Dincă în târg era a Alexandrei, adică cea găsită în timpul percheziţiilor în spatele unei noptiere, însă DIICOT a refuzat să ofere un răspuns. Asta în condiţiile în care este extrem de simplu de stabilit, deoarece Dincă a fost surprins, în târg, de camerele de supraveghere. Dacă este vorba despre aceeaşi şapcă, este de neînţeles cum a fost posibil ca aceasta să fie descoperită ulterior, în timpul percheziţiilor, în camera pe care Dincă o făcuse lună, pentru a distruge toate probele care îl incriminau.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro